петак, 11. децембар 2015.

ПОКУШАЈ
ДА СЕ УБИЈЕ
СРПСКИ СВАТ.
ОВАЈ ПУТ
У НОВОМ ГРАДУ.

Уз све традиционалне констатације
·        Да је програмирано хапшење и суђење само Срба за Ратове Балијско-Четничко-Усташког Браства & Јединства у БиХ, како би се оправдао Распад Југославије, поткријепила програмирана лаж да су Срби агресори а историја појединих народа уљепшала и обогатила Борбом и Слободом,
·        Да је циљ да се никада не заврше прогони и хапшења за Рат БЧУ у БиХ, већ да се непрестано хапсе Срби, до деветог кољена,
·        Да хапшења и прогони Срба служе за јачање Државних Институција, Владавину Права, Европски Пут и друга епохална срања,
·        Да је то вјечна пресија на Србе. Да се суоче са властитом прошлошћу што се може превести као подсвјесно понављање Ми и немамо прошлост, Ми, дакле, нисмо ништа и нико,
Потребно је схватити да је ово, у нападу окупацоних снага на Нови град, МУП и Општину, програмирано, пројектовано и смишљено дјеловање које треба да изазове Републику Српску на неки довољно ризичан корак који би оправдао веће захвате на дотрајалој дашчари БиХ.
А нус продукт је даље развијање Мржње. Антагонизма. Тензија. Блокада.
Република Српска, односно Додик, погријешила је што ово није учинила прије доласка Кетрин Ештонон, ономад, у пријестолницу Републике Српске. Или што јој се није саопштило, кад је већ дошла Поштована Баронеса, Драга наша Кетрин, имамо исксуства са Структуралним Скидањем Гаћа. Јесте ли резервисали негдје спавање или се одмах враћате.
Стога, Република Српска сада треба да буде прибрана, опрезна и одлучна у својим намјерама и потезима.
Не треба свако да баљезга о овоме.
Треба избјећи патетику, колебање и херојство.
Избјећи лажно србовање и србовање уопште.
Спремност полиције подићи на највећу могућу мјеру. Што укључује сваког полицајца. Узгред, примјећујем да их мало превише има са 29новембарскимтрбусима.
Не прихватати никакве полуразговоре, ни са странцима ни са Сарај Институцијама. Никакве дугорочне аранжмане, обећања на дугом штапу, не разговарати, озбиљно са Бриселом. Они су свој правосудни припејд потрошили.
Све рјешавати на ниову Владе и Народне Скупштине Републике Српске.
Не ићи у Србију док траје СТС Криза у БиХ.
Не обазирати се на глупе, луде, ратоборне и пријетеће изаве из Сараја и Охаера.
Босни и Херцеговини, њеној Сарајској Централи, ово се морало једном догодити.
Немогуће је одржати стално понижавање Срба и Републике Српске.
Власти су много понижења отрпиле. Срби још више. Због таблица, личних карата и пасоша, ради кретања и отварања Републике Српске. Ради овог, ради оног.
Мислим да је томе дошао крај.
Република Српска може сама да егзистира и рјешава своје проблеме. Има довољно територије и богатства. А и Људи. Иако је, непотребно, продала Телеком, овдашња економска основа је довољна.
Ово је добар почетни корак у демонтажи Сарајских Унитарних Аждаја. Прије свега оружаних снага. Које само једу паре и служе против Републике Српске.
Ну.
Борба ће да буде дуга и тешка.
Не треба рачунати на пречице, јер оне могу да буду превара, нити на лаке битке.
Потребо је, због те дугорочности, да се све Српске Снаге преоријентишу и изјасне.
Мислим, прије свега на Опозицију али и на пичке интелектуалне.
Опозиција би, као помоћ Републици Српској, требала, кад дође тренутак за то, да се повуче из Пробосанске Народњачке а у ствари Отоманске, Унитаристичке, власти у Сарају.
А да нико не попуни та мјеста
Па да видимо како ће тај Босански Троножац да стоји на једној нози.
Стајаће. Ко рода на курцу.