недеља, 1. фебруар 2015.

ПИНКОВА
СЛАВА

Морбидност медијске најезде на Србију нема краја.
Безброј је комбинација још неутрошено. Сада је искориштен само мали дио. Водитељ у жирију. А, рецимо да они из акапеле наставе такмичење у брзом убацивању тројки.
Цеца синоћ диже ногу на наслоњач фотеље. Онај иза својих леђа. Довели су и трудницу да се такмичи. Има и неки трећепозивац.
Пинк је само врх ужареног бријега. Цијели медијски пладањ пржи се на ватри коју подјарује или одмиче Власт, у најужем смислу ријечи, по властитој потреби.
Тај пладањ је гарниран разним мирођијама, све до таблоида.
Могло се помислити да је Гранд најграндиознији корак у медијској пропасти Србије. Али онда је на сцену ступио by Митровић. Догодио се неприродан брак са влашћу. Брак између Кума и Свекрве.
Уродила је плодом та серијска производња Звезда. Сада су Грандове Звезде постале оријентири у Пинковим Звездама. Па је један од произведених у жирију за Пинкове Звездице.
Тако се круг затворио, од дека до унучади.
Доћи ће до тога да сви укућани учествују у Звездарењу. Само у различите дане. Неки певају, неки жонглирају, неки глуматају а неки су у жирију.
Моћни сервери пазе да се не догоди пропуст па да брат буде у жирију сестри.
А само је питање дана када ће београдска Звездара затражити промену имена у Пинкова Звездара. А Црвена Звезда у Пинкова Звезда.
Јутрос је Теве Пичк емитовао филм о себи. Ивкова слава.
Ово што преживљава Србија, а и околне земље и полуземље, зове се Пинкова Слава. И неће се шале завршити. Мада ће дочекати свога Сремца.
Ивкова Слава предвиђа ствари.
Очекујем да се, у жирију барем, појави и ПППВ. Као Краљ код Ивка.
У чему је суштина Звездарења Србије, Пинковања и Таблоидиотизације Србије, претварања свега што је у Јавности, у Јавноиде.
Та формула је стара.
Први пут, у правој димензији примијенила ју је Мира Јул за чијег идеолошког покровења Србије су певаљке проглашене Уметницама. А онда се тај коров почео прожимати са медијима, подземљем и политком. Венчање века двоје уметника, Цеце и Аркана, једна је од врхунских технолоких корака слуђивања Јавности Србије.
Јавност је изгубила одбојност према криминалу и кичу.
Цеца, која је била за криминалцем, а и сама се укриминализовала, израсла је у још већу Звезду. У Цецу Национале.
У овом, другом, налету на Србију, учествују и странци. Што је веома опасно. То смањује могућност развоја домаћих снага које могу да преокрену ток и успоставе колико толико демократски систем.
И у првом преокрету то није могла сама Србија да изведе. Отпор. Изведено је уз помоћ Странаца. И за њихову корист.
Директна послљедица Петог Октобра није Ђинђић већ Вучић.
Ако је у првом налету циљ био да се народу Србије заокупи пажња Уметницама а да систем власти и криминала делује по своме, сада је циљ да се народу Србије заокупа пажња а да власт делује по немачкоме.
Како ће се све завршити?
Ако буде Сиризе, биће то велика срећа.