четвртак, 8. август 2013.

2254.
ЛАГУМЏИЈА,
ЛАЖОВ
СА ИДИОТСКИМ
ОБЈАШЊЕЊИМА
 

Кад Златаган Лажумџија, предсједник партије Маљчики и Лидија, прича о рату у БиХ, не могу ничим доказати да сам у истом учествовао. Томан би рекао Што Злаја море срат.
Имао сам извјесно разумијевање за његове, и оног малог Бркоглуа, лажи у Вашинготн Посту. Те, два министра иностраних послова, те двије Велике Државе, обје ваше, те америчке новине које пропадају. Нема смисла изаћи са обичним податком. Сто хиљада жртава. Толико има живих на бољем европском стадиону.
Четири године геноцида и агресије, триста хиљада силовања, прехлада јајника и бубрега, пошто Срби не воле да буду доље, милиони граната на Сарај. То не би могло проћи без пола милиона жртава. Углавном Ваших.
Али када је, у интервјуу једној Вашој Агенцији почео да објашњава зашто су њих двојица писали о триста хиљада жртава у грађанском рату у БиХ, изгубио сам своју надалеко чувену толеранцију, демократичност и пуповчеву смиреност.
Лагати свијету, двадесет година послије рата, бесмислено је. И тада је свака будала у Сарају знала шта је на ствари али су одрађивали своје доларе. Данас је то потцјењивање. Без трептаја.
А објашњавати босанскохерцеговачкој јавности откуда лаж о триста хиљада жртава, врхунски је идиотаријум. Баш ме занима колико ће озбиљних Колумниста, а колико освједочених Корумписта, новинара и интелектуалаца, укључујући Маму Свецену из Дана, разабрати овај тешки поремећај личности код Злајоглуа и ННК босанскохерцеговачке јавности и учесника страдања и ратова.
Број жртава, поред директних, каже Златаган, обухвата и индиректне, који су страдали од хладноће, глади и болести.
Морам видјети са Токачом, да у жртве упише о Дједа Јована који је по селу тражио Оне Ствари од младих жена чији су мужеви били на ратишту, па га је једна, кршнија и зајебанија од других, шутнула у дупе, расксорачивши се прије тога, као Роналдо, тако јако да се Јованча стрмопиздио низ бетонске ногоступе све до саме земљице. Онда су га, онесвијештеног, и мало подракијаног, пси одвукли до потока гдје се удавио не долазећи свијести.
И морам видјети са Чавићем. Мало је потписао за Сребреницу.