петак, 14. јун 2013.

2150.
SVE
ZA LAGUMDŽIJU,
LAGUMDŽIJU
NI ZA BOGA
 

Predlažem da BiH, Vaša Država, ponovo otvori, spreman sa da presiječem Crnu Vrpcu, Centralni Komitet i da Predsjednik Centralnog Komiteta BiH bude Zlatko Lagumdžija.
Još samo to nije urađeno za Lagumdžiju.
Isporučuj u Gvantanamo. Provodi mu Reformu. Pravi mu Platformu. Daj mu na tacni Socijalističku internacionalu. Daj mu Bošnjački institut. Šteta, kad je otišao Cerić, mogli su mu dati da bude Reis. Glasaj za Komšića. Više puta. Nađi mu Čovjeka za Državu. Donesi mu Kofer. Odnesi mu Kofer. Pravi novu tablicu množenja. Ma, šta tablicu, i novi Mendeljejev sistem. Ostavi ga da bude Ministar spoljnih poslova. Pravi s njim sporazum. Zovi Fahru. Izbacuj Suletove ministre. Hapsi Budimira. Pravi demonstracije. Daj mu JMBG. Sve Za Zlatana. A Zlatana nizašta.
Sad i Prijevremene izbore.
Mada BiH ne postoji, ali čini se, ponekad, da je sva njena osamnaestogodišnja istorija, istorija Zlatka Lagumdžije.
Veliki Dalaj Lama Bosne i Hercegovine sada je došao na najgenijalniju ideju. Pošto je sve upropastio i doveo do uništenja, Federaciju prije svega, sada bi da sve pokrene prijevremenim izborima nakon kojih će se on pojaviti na Bijelom Konju. A mi svi u crnim govnima.
Kad bih znao da će Jerka kandidovati za Člana P, podržao bih ga.
Ta politička sječa šumske jalovine i ogranaka, koju više od dvije decenije provodi Lagumdžija, nije nikakva njegova sposobnost. To je samo zakašnjeli trag ugljivičene memle centralnokomiteških hodnika koji su doveli do propasti Jugoslavije. Nije ni to tragedija. Tragedija da se takva muda mogu prodati sarajlijama, muslimanima i međunarodnoj zajednici, kao prvoklasna roba. Tartufi, STJ.
Tragedija je i da je to danas najproduktivniji i najvitalniji segment bošnjačke politike, Sarajevskog Političkog Kruga.
Jer, Zlagumdžija je sve potčinio sebi i svom političkom Anarhozorijumu. I podijeljenu Esdea, i Male Miševe Velikih Hrvatskih Strančica, i Dvojac bez Sejdića i Fincija, i Fahru na čelu bezbjednjaka, i Neku Ambasadu, i Sarajevski Taksim.
Možda treba biti smiren. Pa pustiti da ta utrulujuća bošnjačka politička artikulacija odvuče Bosnu i Hercegovinu u propast. Ona ju je, vještačku, ubogu i sakatu, i stvorila.