среда, 12. јун 2013.

2148.
KORNJAČIN
HOD
UNAZAD
 

Sada se polako sklapa mozaik cjelomandatnog sadejstva Sarajevskog Političkog Kruga i Unitarnog Krila Međuzaj konglomerata. Međuzaj ne znači Međedova Zajebancija.
Cijeli niz događaja koji je uslijedio poslije izbora 2010., koji nisu protekli kako je očekivano u nekim od tih i drugih faktora, organizovan je i izveden kako bi se kupilo mandatno vrijeme za drastičan uticaj na izbore 2014.
·         Eliminacija Hrvata iz Federacije, Triputpet jest jednako sedmanest.
·         Pritisak Neke Ambasade na vojnu i državnu imovinu pa i na lidere sa naglaskom na Dodika
·         Fluidni i fiktivni strukturalni dijalog o Pravomuđu
·         Lagumdžijina eliminacija Esdea i pripuštanje dva Hadezea
·         Sapunica Budimir Veličanstveni
·         Istorijski sporazum SNSD – SDP i otezanje i natezanje oko zakona iz tog sporazuma
·         Popis, JMBG, MMF i ostalo iz kategorije SUPM
stavke su koje su imale i imaju za cilj da omoguće vrijeme i stvore političku atmosferu opšteg nezadovoljstva kako bi se masovni protesti u cijeloj BiH iskoristili za promjenu biračke i javne klime u odnosu na realne favorite i prirodne rezultate izbora.  Prirodne u skladu sa realnom organizacionom i glasačkom snagom pojedinih stranaka.
Neću da detaljnije objašnjavam, naplaćujem, ali izniču dva cilja u tom smislu. Revitalizacija uništenog Esdepea i konačna depresijacija Esenesdea.
Cilj protesta i u Sarajevu i u Republici Srpskoj jeste da se razvlače. Nikakav drugi konkretan cilj nemaju. I da tim razvlačenjem obuhvataju što više tema i zahtjeva, bez obzira da li se išta može pomaknuti u svakom od tih segmenata. Cilj je da se protesti nazovu bosanskohercegovačkim. To je svojevrsno treniranje masovnih protesta u koje je uključeno nevjerovatno mnogo faktora u BiH. Od picbiciklista, ljudi slučajeva, emotivnih tema, amorfnih studenata, stranih diplomata, stranačkih insajdera, sitnih plaćenika, nevladinih organizacija, tajnih službi u javnim bezbjednjačkim agencijama, stranačkih vrhova, marketinških organizacija, novofabrikovanih tviteraša, pa sve do nekih bivših i sadašnjih aktera izvršnih vlasti na svim nivoima.
Cilj je postići stanje da se protesti počnu razmnožavati. U tu svrhu je ministar Radončić ponavljao da, dok je on na braniku bezbjednosti, niko narod neće da bije. To jed poziv na nove i nove proteste i prosvjede.
Iako planeri i akteri znaju da nema realnog ni političkog ni konkretnog povoda za masovne proteste u Cijeloj Zemlji, ZJJ, zemlju joj jebem, oni podnose ovo razvlačenje i natezanje koje organizatore i učesnike devalvira kao besciljne manipulante, oni će biti zadovoljni samom klimom protesta koja je stvorena i stanjem, kako sere jedan od najviših predstavnika, da su protesti legitimna demokratska tehnologija. Evo, kupe i smeće za sobom. Oni će natjerati političare da rade u interesu naroda. JMM.
Treba očekivati još dva velika vala protesta i Cijeloj Zemlji. U jesen ove i u proljeće sljedeće godine. Oni mogu uključivati i nešto kontrolisane krvi. Ne treba se iznenaditi.
Ali nakon te tri epizode javna klima pred izbore će biti potpuno promijenjena. U Srpskoj, na primjer, birači neće uzimati u obzir autoput, termoelektranu i slična velika djela. A i inače, izbori su uvijek jednim dijelom iracionalni politički čin. Iracionalan u smislu uzimanja mnogih faktora u blender odluke za glasački listić, mnogih od onih koji nemaju nikakav uticaj na rad onih koji će biti izabrani niti su povezani sa konkretnim problemima koji muče svakodnevicu svake individue. Dakle, vrijeme do izbora sljedeće godine proteći će u velikoj borbi u iracionalnoj sferi, sferi isporuke i prezentacije a ne u sferi stvarnih uspjeha i činjenica vlasti. Ko ne bude bio spreman za taj virtuelni iracionalni rat, izgubiće.
Ono što je za Republiku Srpsku opasno, pored stavljanja velikih investicija u drugi plan, i mnogih drugih postignuća, jeste potiranje, prekrivanje, potiskivanje njene nacionalne politike. Zato i seruckaju mnogi kako Srpska nije ugrožena izvana. A Ofanziva JMBG je direktna Staljingrad Operacija na razaranje Republike Srpske. Npr.
Možda se varam. Čini mi se da je onaj Sin Bakir, sa najmanje predispozicija za to, jedini shvatio opasnost Političkih Procesa Uličarenja. Pa poziva da se sa tim prekine.