петак, 26. октобар 2012.


1817.
JAVNA
DEKOMPETENCIJA

Nova serijska destruktivna komedija Ahtevea, pod nazivom Respekt, fabrikovana u retortama crvičarenja političke scene Republike Srpske, naročito  njenog glasovno nadmoćnijeg i vladajućeg dijela a zbog procjene da treba dodati gas u rušenju Esenesedea, jer njihov dnevnik, i Šinjelka, ne mogu obaviti sve što je potrebno, uvodi u javnu političku transparenciju roštiljsko-jaranski milje i isti takav nivo elaboracije.
Sinoć je, na Roštilju Kod Marina, jer i on vodi i koncipira svoje emisije, stari zadrti esdeesovac, kao da su već popijene dvije klipače i prejaglana jedna kranjska, došlo do demonstracije takvih novinarskih nedostignuća koje bi trebalo emitovati kao komemorativne pokazne vježbe na studijima žurnalistike. U Banjaluci. A i šire.
Potpuno nekompetentni sagovornici bili su izloženi temama o kojima ne znaju mnogo ili Nisu Nadležni. Tako im je podastrto da raspravljaju o unutrašnjim stvarima Eseneesdea. Da zaviruju u tuđi lonac. Što se njih apsolutno ne tiče. Da raspredaju o ulasku Hrvatske u EU. Jerinić je pokušao da analizira stvari, da čak brani Esenesde, što je bilo krajnje klizavo, znajući šta Određeni Faktori tamo gdje on Leba Jede, misle o Esenesdeu i njegovim Nekim.
Ali. Pojavio se na Roštilju Kod Marina i izvjesni Sociolog. STJ. Liči na Sulejmana Veličanstvenog i na nekog ko je studirao Devet Dugih Godinica. A tako i elaboriše. Šta su, ba, uradili. Sve je propalo. Iz Dubice, ba, svakog mjeseca odlazi nekoliko stotina ljudi. Nakon čega procjenjujem da je u Dubici ostalo samo nešto jednodnevnih pilića. Kneževo, ba, sumoran grad, nema radnih mjesta, nema industrije.
Njegova uloga je bila da baca blato na Esenesde pa sam uhvatio Jerinića kako ga gleda blagim pogledima koji liče na moje prosječno krvoločne.
Skender Vakuf, Kneževo, nikad nije ni imalo ništa. Unazad osamdeset godina. Jeste Hamdija Pozderac, pošto su mu poturili da jebe mladu igračicu folklora, poslije pojedenog janjeta, u doba Marka Čelića, naređivao da se u Skender Vakufu otvori Fabrika željezničke opreme. Poznato je da je željeznica u Skender Vakufu bila u punom jeku još prije Džemsa Vata i Parne Mašine, sa kojom su se u Skenderu tada sprdali, misleći da je to Mašina Za Parenje. Jeste, politički, otvorena fabrika aluminijskih prozora i vrata kao OOUR Alumine iz Skoplja. Jeste, politički i na prevaru, izgrađena Fabrika zobenih pahuljica. Mada Švicarci nisu znali da zobi gore nema. One koja je za takvu tehnologiju. Potpuno jhe razložno da je sve to propalo sa slomom SFRJ. Jeste da je bila velika pilana. Ali pred najezdom Esdeesa i ta pilana je propala.
To Mali Sociolog Sulejman ne zna. Ali zna da kaže da je Esenesde uništio sve i da nije uradio ništa. JEM.
Nu. Inokosni Sociolog Sulejman nije problem. Problem je što se u Javni Medijski Milje uvode roštiljsko-jaranske transverzale, familijarne falange, potkupljivi poluintelektualoidi, reketaški feljtoni i potpuno pravo da se nastupa bez bilo kakvog argumenta i potkrepe. U tom miljeu Beenteve služi kao, svijetao, primjer jednostrane stranačke orijentacije. Doduše, nejavno proklamovane. Što bi joj, da proklamuje, kao neke ingleske novine, više ne podržavamo Laburiste, odsad podržavamo Konzervativce, donijelo još neki poen korektnosti.
Biće zanimljivo tragičan Ahteve Buvljak, Kapali Čaršija, do 2014.