четвртак, 18. октобар 2012.


1809.
NAROD POLAKO
DOLAZI PAMETI,
KAŽE IVANIĆ.
ZA IVANIĆA NEMA
INDIKACIJA, KAŽE VASIĆ

Narod, polako, dolazi pameti, obznanio je tiho i drmatski sporo Mladen Ivanić, na Beenteve, kod Suzane Puls.
To je zaključna Ivanićeva analiza lokalnih izbora na kojima je Esenesde ostao bez dvadeset načelničkih mjesta. Dosad je, sugeriše nam DREK, Doktor Ekonomije, narod bio lud. Jer ko je bez pameti nije glup. On može da bude samo lud. Narod je, naročito pokazao nadolazak pameti time što je Pedepe postao treća stranka po snazi u Republici Srpskoj. Kako kaže Ivanić.
Treba se čuvati junaka koji znaju sve o narodu. I kad je narod lud, i kad dolazi pameti. I čiji je narod. I šta hoće narod. I šta narod umije a šta ne umije. I da nardo ne zna da prodaje banke. Tako je jednom Esdees znao šta Narod Srpski hoće, znali su i da je narod njihov, što je mnogo bolje od Miloševićevog saznanja u vidu izreke Nije bitno šta će reći narod, pa se završilo sa Srpskim Gaćama Na Štapu.
O pameti naroda se ne raspravlja. Narod se čita i puno ne pita. Zato je narod i pristao na izbore. Neće da se zevzeči sa tim političkim stvarima. To će političari, nažalost i Ivanić među njima, ako dobiju dovoljno glasova, da rade. A onda će, za četiri godine, Narod da podijeli pitanja za Konotrolni.
Dijagnostičari koji uviđaju da narod, polako, dolazi pameti, a koliko vidim, Ivanić, Čavić i drugi nudiguzi i potponici, čitavo vrijeme prizivaju pameti taj jadni napaćeni narod, smatrajući ga ludim, ne mogu da obavljaju javne političke, društvene i državne poslove.
Ivanić je još kod Suzane bubnuo Princip Je Princip. Kobiva, kad je bio sa Esenesdeom, sve je bilo dobro dok Esenesde nije počeo da čini čini od kojih je njega, Ivanića, bilo sramota. Ja sam jednom vidio i da se Đon Opanak Borovo zacrvenio. Princip je prinicip. Banka je banka. Jedan euro je jedan euro.
Njega postalo sramota. A nas nije bilo sramota da ga uzmemo sebi. Iako nismo morali. I iako ga ni Terzić Adnan nije htio.
A o velikom zaključku Doktora Za Panjeve, da se Esenesde može srušiti ako se opozicija udruži, što su ovi izbori, kaže, pokazali, kao naročitoj nedemokratskoj torturi nad biračima, drugi put ću.
PJP. Dotad, polako s pameću.