среда, 17. октобар 2012.


1808.
I SAFETA
SVE ZNA O DODIKU

Izvjesna Rubričarka u sandžačkom listu Danas, koji izlazi u Beogradu, i koji je upravo pokrenuo lavinu optužbi protiv aktuelnog vođstva Srbije zbog toga što proizvodi neprijatelje, umjetso, valjda, da bez gaća traži prijatelje, piše kolumnu, STJ, Milo i Mile.  Progone je, izgleda, ta srpska i crnogorska imena.
Rubričarka se zove Safeta.
Ne mogu da čitam Prazna Danasiranja Prazne Evropske Srbije ali mi je za oko zapao Safetin podnaslov. Zamislite da neke stranke i političari u Srbiji, po mogućstvu, mađarske, bošnjačke, autonomaške, o Srbiji pričaju kao Dodik o Bosni i Hercegovini.
Šta ima da zamišljamo. One rade Srbiji ono što Dodik priča Bosni i Hercegovini.
Mada mi nije jasna usporedba Srba u BiH sa Mađarima i muslimanima u Srbiji. Ali, ćutim. Da ne bih upao u Ljudska prava i drugi šovinizam.
Još se Safeta žali kako Oni, Srbija, u koju je ubrojala i sebe, ne može više da plaća danak prekodrinskih ličnih političkih prohtjeva.
Safeta je ovdje nebitna. Ona je komentator po nacionalnoj osnovi.
Bitna je ta Prazna Evropska Srbija koja bi dala i Kosovo, i Sandžak, i Vojvodinu, i Rtanj, i Republiku Srpsku, za dva dana u Briselu.
A Safetama mogu da poručim da su Srbe natjerali da ostanu u nepostojećoj BiH. Pa kad Republika Srpska, takorekuć Dodik, nešto kaže o Bosni i Hercegovini, to ima težinu stava najvažnije čeljadi u toj kući. Jer od Republike Srpske zavisi sudbina BiH. A sudbina Srbije ne zavisi od usranog Sandžaka.