уторак, 16. октобар 2012.


1807.
KO RADI NA
POMIRENJU
DODIKA I LAGUMDŽIJE

Unitaristi, brate. Sva sranija u Vašoj državi rade Unitaristi.
Već neko vrijeme, i prije izbora, zasijana je teza da će BiH upasti u krizu, a sada je u Rascvjetu, JMM, ako se ne pomire Dodik i Lagumdžija. Čak je Zlagumdžija u Banjaluki, ...luki, da ne bi bilo ZMP, dobio dvije stranice novina. U jeku kampanje za lokalne interese i glasove. Misli globalno, djeluj fekalno.
Argumentacija. Sin Oca Svog, Izetbegović je preveslao Lagumdžiju, podmetnuo mu koru od banane. Dodik bi trebao tražiti smjenu Člana Bakira. Naš najnoviji Šaćirbej je srce i duša, široka demokratska diplomatska vertikala, i Misica, koja želi mir u svijetu, pa je zato dao preporuku kako da se glasa oko Sirije.
Nagradno pitanje. Kako da se pomire stranka Fašističke Četničke Ideologije i Partija Demokratskog Progresa. Joj. Pardon. To je Ivanićevo. Mislio sam na Partiju Široke Socijaldemokratske Evropske Perspektive. I Progresa. Jer Socijalistička Internacionala je, na Prijedlog Zlatagana i Esdepea, čvrstu vjeru dala. Oni neće dopustiti, da se, ako se već sarađuje sa Hasapinom Neosustašnikom, sarađuje i sa Nezavisnim Socijaldemokratima. Kad bi postali Zavisni, SZSD, onda možda.
Zlatagan i Unitaristi su potegli tu Kampanjbu za Pomirbu. Nek ti se ćaća miri.
Potrebno je anulirati loklani krah na izborima. Znali su i prije Dana Glasanja da gube. Potrebno je očuvati stečevinu malverzacijama oko federacijske i vašedržavne vlasti. Potrebno je ostaviti Esdea van dometa jasala.
Republika Srpska gubi Pomirbom. I to je činjenica koja vodi Nevidljivo Pomirbeno Povjerenstvo.
I još se dodatno dobija to da se izlazi iz teškog sarajevskog bošnjačkog stanja Ko smije biti sa Dodikom protiv nekog Našeg.