недеља, 30. септембар 2012.


1792.
ZLATNI LJILJAN
SA TURSKIM SABLJAMA

Turskim Drumom do Ankare krenuo je i Sulejman Esdeastveni. Prema agencijama Anadolija i Fena, njegova karavana je odmarala u Smederevohani, Sofijahani i na granici Turske gdje se visoka delegacija, u sastavu još Sarajlićbeg, kome je Sulejman Moj Dobar Prijatelj, i Kaplanaga, predstavnik reviolucionarne mladeži Stranke D i A, Stranke Demokratske i Akcije, presvukla u lokalnom žbunju, napojila konje i krenula put sportske dvorane gdje se održava redovni kongres stranke koju vodi Tajni Recept Erdogan.
Tu je Sulejman Esdeastveni podsjetio Recepta da je možda Alija njemu ostavio BiH u Amanet ali je njemu, Sulejmanu, ostavio Esdea. I Sina Bakira. Pa mu je, izvadivši ga prethodno iz zadnjeg džepa, huknuvši dvaput i obrisavši ga od prašine, uručio Zlatnog Ljiljana. Sulejman Esdeastveni Ustavožalilac poručio je, tako, Receptu da je on vlasnik većeg amaneta od njega. Jer mu je donio priznanja. Da mu je donio darove, to bi bila posve druga podanička stvar.
Trka Turskim Drumom se nastavlja. Naivni Bakir je mislio da je obavio posao jer je već posjetio Tursku, pa mirno otišao u Ujedinjene nacije da održi Neusaglašeni Govor. Smetnuo je da Sulejman vodi veliku bitku da oko Sarajevskog Kantona, u kome je preuzeo Vladu, ujedini sve provincije kojima je nekad stabilno vladao. A među njima je, jamačno i jakako, Turska. Sarajevski Kanton do Ankare.
Jedino jedno je izvjesno. Zlatagan neće proći Turskim Drumom. Stranka A i K ne saradjuje sa Partijom S i D. Izrodima i Bezbožnicima.
A bogami ni Fahro. Onaj iz reklame Putuj Srcem, takođe. Ni onaj Hasapin, isto.
Bitka za Tursku se vodi u okviru Alijinog nasljedstva. Zlatagan je džabe poletio za Adilovim.
Nu. Sulejman Esdeastveni Ustavožalilac, ovim je jasno pokazao da je, doduše, posljednji, shvatio da se BiH dijeli i da treba naći rezervnu otadžbinu. Više ne vrijedi ona čuvena sarajevska Srbi imaju Srbiju, Hrvati imaju Hrvatsku a Bošnjaci nemaju ništa osim Bosne Lijepe Patriotske.
Odnošenjem Zlatnog Ljiljana Erdoganu, Sulejman Tihić se definitivno odijelio.
Zalud je upućivao onolike žalbe Ustavnom sudu. Borio se za veći budžet. Žrtvovao saradnju sa Čovjekom Za Državu.
Sad je promovisao najcrnji secesionizam.
Utoliko je smješnije njegovo obrazloženje da je Ljiljan zahvala za sve što je Erdogan učinio za BiH.
Zlatni Ljiljan nije suvenir BiH. To je simbol Sarajevske Bošnjačke Armije i Stranke Demokratske i Akcije.
Nu. Tajni Recept Erdogan to zna bolje od mene.