недеља, 2. септембар 2012.


1762.
A BRISEL NE
ŠALJE HELIKOPTER

Kako je lijepo kad imamo Vašu Državu. Čim se dogodi neka prirodna i neprirodna katastrofa, svi šalju pomoć. Prosto čojeku dođe da poželi koju poluprirodnu katastrofu, pa da uživa u brizi i pomoći. Ja, ovih dana gledam u šume i u brda, ko naduvan, da mi je da izbije neki požar većih razmjera sa malom štetom, jebeš makiju, šikaru i niže raslinje, nebili i Brisel poslao helikopter.
Hoću da reknem Svi poslali helikoptere a Brisel se ušutio ko usran u punom kupeu.
Došao Turski Helikopter. STJ. Na aerodromu priređen svečani doček. Ambasador odnosne zemlje, darivaoca, i zvaničnici iz Ministarstva Bezbednosti odnosne BiH. Oni koji još nisu smijenjeni. Samo je nedostajao Sulejman Veličanstveni kojeg će ona robinja, do kraja serije, prozvati Sule Kurčastveni, pa da doček bude Apsolutno Apsolutno Stabilan.
Ali, stvar je izvadio, ne kao Sule u Seriji, izvadio na aerodromu, ambasador Turske, rekavši da Turska ima iskustvo u požarima. Na području Turske, kaže. Na području Balkana, kažem. Petsto godina.
Sada u BiH isto. Turska prvo pali pa onda gasi. Direktno Erdogan poslao helikopter. A Nebojša Radmanović im lijepo rekao Sve što kažete, ovdje vatru pali.
Ja, ipak, mnijem da je ovo zvaničan početak invazije Turske na BiH. Odnosno, na dio aerodroma pod kontrolom Ministarstva Bezbjednosti.
Prethodno je na ova područja došao i Ruski Helikopter.
A Brisel šuti. Šuti Merkel. Šuti Kacin. Šuti Pak. Šute Bivši Visoki Predstavnici. Nema ništa od velikog projekta Ujedinjeni Požari Evrope.
Zavapimo Primi me. Ako ne u EU onda u Sjedinjene Vatrene Stihije.
Nu. Zalud vapaji. Onaj ko ima interesa za neko područje taj daje i i znakove. Makar to bilo umilno helikopterisanje. I makar se plaćalo.
Bez obzira, Dodik veli da će Srpska vidjeti da kupi helikoptere za sljedeće Dugo Toplo Ljeto.
Predlažem Ministarstvu B Vaše D da isto kupi helikoptere. Za gašenje padnutih helikoptera OS BiH.