четвртак, 30. август 2012.


1761.
BUNKEREAL

Dabome da ne mogu da podnesem da je Real pobijedio. Taj šepuransko-finansijaški cirkus Moira Orfeji.
Nu. Real je pobijedio Barselonu samo zato što još nije pronađen način igre protiv dvoredne zonske odbrane koju praktikuje Murinjo, i još neki timovi, protiv Barse, a koja sadrži minimum osam igrača i golmana. U najvećem dijelu utakmice imao se utisak da je na travnjaku Reala nekakav komunistički slet iz najboljih dana Sovjeta ili Samoupravljača. Poredani u pravilne redove na ivici šesnaesterca. Čekaju Barsu i doprinose razvoju fudbala.
I pobijedio je zato što je Barsa, u dvije utakmice, primila tri gola koja su posljedica grešaka ili neopreza odbrane.
Cirkusantikosi su tako dobili još jedan trofej. Murinjo je još trofejniji i ući će u Posebnu Istoriju.
Ali ostaje činjenica da je Barselona sinoć imala igru i koncepciju, da je igrala sat vremena bez jednog igrača i da se to nije osjetilo ni na načinu igre ni na šansama. To što nisu dali koji gol iz pet, šest šansi, razumijem kao početnosezonsku nekoncentrisanost. Naročito Mesijevu.
Činjenica je takođe da je Real u tom svom sramotnom bunkerisanju fudbala imao dva slučajna gola. Prvi kada je Pepe, onako bekovski, dunuo loptu negdje gore a Maskerano išao u nepotreban rizik da je dohvati prije pada na zemlju. Drugi je neoprez Pikea koji je omogućio Ronaldu da petom prebaci loptu i dođe u poziciju da šutira na gol što je on odradio tek tako, da završi akciju a golman je bio previše statičan na nogama i smiješni Ronaldo je postigao još smješniji gol.
Bareslona mora nastaviti svoj uspon u gradnji igre i koncentraciji na svakoj utakmici. Real će, neosporno, imati blještavila gdje će nekim osrednjacima davati pet, šest ili sedam golova ali to odsustvo koncepcije i Igre, dovodiće ih u situaciju kakva je bila sa Hetafeom. Kadtad će se i na Realovoj koži pokazati pogubnost Murinjovog produkovanja rezultata.