понедељак, 18. јун 2012.


PROBIRLJIVA
OPOZICIJA

Mada najprije treba definisati pojam opozicije u Republici Srpskoj.
Postoji Esdees, koja je jaka stranka a nije u vlasti u Republici Srpskoj. I postoji neka Sitničarija koja živi u iluzijama da su svi oni suvo zlato. Doduše sitna zrnca zlata. Samo birači treba da ih nađu ispod sedam planina pijeska, šljunka i tucanika.
Esdees ne troši svoj opozicioni položaj na dnevne manifestacije u javnom političkom nužniku. Radi na dugu stazu. Ili se meni tako samo čini.
Sitničarija, stranke DČ i PB, Demokratski Čavić, Progresivni Borenović, i slično, mada nevidljivo, idu na političko pišanje u javni nužnik i kad imaju šta izvaditi i kad nemaju.
Njihovo haotično opoziciono ponašanje radi jedino protiv njih. Taj loši inženjering kojeg im predlažu strani mentori, eksperti i planeri, u stvari, muntori, seksperti i šaneri, pretvara se u zakržljale instalacije tipa Golotinja Gotovca, pokoj mu duši, u kojima Opozicija razgolićuje svoje Prazne Političke Programe. PPP.
Sekta PPP uhvatila se posljednjih nedjelja Picinog Parka kao Dlake Spasa. Ubio me Nebog ako iz ovoga ne izađe kao Picina Opozicija.
Sve im greške mogu da razvidim. Ali jednu nikako ne mogu. Sva im se opoziciona kamarila, kao vinske mušice, skupila u Banjaluci i Trebinju. Na mjestima gdje ne mogu pobijediti jer nemaju ni strukture, ni likove, ni programe.
To ih razotkriva u svoj njihovoj gologuzosti.
Opozicija u Republici Srpskoj je najobičniji instrumentarijum onih kojima je glavni cilj oslabiti i osakatiti Esenesde i tako ga odmaknuti od podrške birača i od vlasti.
Ako su Mudonje, opozicionari bi trebali da napadnu frontalno. Da se birači začešu a da se Pozicija zabrine. Bilo bi logično da opozicija napadne Bijeljinu, Prijedor i Doboj. Tamo je mnogo birača. I oni vape za alternativom. STJ.
Ali Mudomrsna Opozicija ima čudan opis i popis poslova. I donacija. Čini mi se.
Nu. I to što se bave Zečijim Jebalištima i Austrougarskim Kamenjem, treba cijeniti. Sitna Mala Opozcija odlazi u građanske proteste i folkloristički aktizam.
To će, sigurno, dezinfikovati, deratizovati i dezinsektizovati političku scenu.