четвртак, 21. јун 2012.


DODIK
DVA SATA SA PUTINOM,
VI SA BUDIMIROM

Pardon Kopanja, nije vrijeđanje drugih naroda. Budimir nije narod a ni oni koji besjede s njim.
I sa Pudarićem. Stavljam svoj mandat na raspolaganje. Već čujem lelek Srba iz Sarajeva, kuknjavu iz Mostara, Grahova, Glamoča, Petrovca i Drvara. Ko će nas sada predstavljati u Sarajevu, oko Kazana. U prosrpskim vladama i Multikurčevim Strankama Sarajeva.
Dodik upoznao Putina, Putin je Predsidetelj Rusije, op. a., Putin upoznao Dodika. Sa ovim. Sa onim. Zauzeli stav o plinu, o bankama, o ovom, o onom.
Ovi u Federalnom Entitetu.ba pozvali Budimira i Kebu da odstupe. U skladu sa demokrartskim uzusima. A sa kakvim ste ih uzusima tu postavili. JVO. Vas Oni. Sa takvim usranim motkama ih i otjerajte.
Sarajevski Politički Krug nikad neće izaći iz sokaka koji se vrti u krug. Vječno bavljenje sitnim temama. Kako pokrasti glasove u Srebrenici. Kako na prevaru ukopati još koju stotinu nesretnika koji nemaju veze sa Srebrenicom. Kako na konjima iz Sarajeva stići u Ajvatovicu, kao u nekom vremenskom ciklotronu, prije Kosovskog boja. Povratak Prostora U Vrijeme. Kako danas zajebati dva Hadezea. Kako sutra zajebati Sulju.
Dok Republika Srpska gradi kružne tokove, Sarajevo gradi Kružne Sokake.
Lijepo im Filandra objašnjava. Potrebni su Bošnjacima Srbi i Hrvati. A Bošnjaci nisu potrebni nikome.
Nu. Taj sitni sokački mentalitetluk nema širokugaone objektive i vizire.
Takva politika se vodi čitav rat, čitav poratni period, i sada. I vodiće se unedogled. Dok su strane ambasade, a naročito Visoki Mudoklapčina, ovdje bili nešto pitani ta politika je i imala neki efekt. Jebeš mater Srbima. A i Hrvatima. I sve to nazoveš Reformom. Kad nekom budem opleo Mrtvu Reformu, u trulu integraciju, u ladnom grobu, znaćete na šta mislim.
Sada, kada je u ambasadama  čabarli, a kada je naročito čabarli u Ohaeru, sad je Dodik kod Putina a vi kod Budimira.
Sad se u Republici Srpskoj grade gradovi a Sokački Sitničari ne daju kamenje koje su zapišavali austrougarski grenadiri. Kada se gradi poslovni i stambeni kompleks u centru Banjaluke, Sokačka Pišala liju suze za picajzlama i krpeljima.
A i Čavićevi Srbi, i Srbi Borenovića, upali u Sarajevski Sokački Krug.
Nacionalna i državna politika moraju da imaju čvrste koordinate, stabilne orijentire i jasne trajektorije.
Bošnjaci, a i Hrvati, nisu imali takve politike kada je počeo raspad Jugoslavije. A ni potom. I u ratu su više šenlučili nego što su ratovali. Nisu imali ciljeve ni frontove. Hrvati su se osvijestili, tu pretkraj, kad je Zlatagan, iz tkanice, izvadio Onu Političku Stvar umjesto jatagana i kada je došao zadnji minut da se spasi Nacija Hrvatska u BiH, Politički Hrvati i Ustavni Narod Hrvatski.
Nije ni sad kasno. Ali da bi imali ono što im pripada, moraju tražiti više. Treći. Ni manji ni veći. Ako ih Zlatagan sada izbelegija. Više šanse neće imati do raspada BiH. Ko preživi.
A oni nek se vrte u Sokačkom Krugu. Oko Budumira. I Komšić oko svoga repa.