понедељак, 23. јануар 2012.

MALI STAMBOL NA BALKANU
Pošto je Lagumdžija dobio MIP, Sarajevski Politički Krug se okreće starim prevarama.
Dogovor Šestorke se nastoji realizovati samo u formiranju Savjeta ministara i u izbjegavanju formulacije Budžet Na Nivou Izvršenja. Sve ostalo iz paketa, što je, pored smanjenog budžeta, interes Republike Srpske, odugovlačiće se i izbjegavati.
Dvojac za budžet, Kasumović – Vrankić, imaju zadatak, u rangu Vikićevih specijalaca, da smutnim radnjama i proceduralnim haosom sakriju Nivo Izvršenja, koji je ispod 800 miliona maraka, i da blokiraju cijeli sistem finansija u BiH, dok se ne ostvare Sarajevske Otomanske Želje.
Na taj način bi Savjet ministara bio formalno zajedničko pokriće za pljačku vilajeta i dunjaluka. U skladu sa Najboljom Otomsnskom Praksom. Sve u Stambol. Treba znati da Sarajevo ima ogromnu korist od povećanja budžeta, a i kad se ne povećava. Na stotine Otetih Zajedničkih Institucija, plaćaju zakupe građanima Sarajeva, zapošljavaju Sarajlije i plaćaju poreze i doprinose Sarajevskom kantonu. Sve to finansiraju Grude i Republika Srpska. Dok se ne formira Hrvatski entitet, Grude smatram simbolom hrvatskog ekonomskog i teritorijalnog eksploatisanog područja.
A naivna Republika Srpska kupila prostor u centru Banjaluke za UIO. I dala na korištenje. Da je pljačkaju usred Banjaluke. Jednim računom za Pedeve. JII. Ivanić.
Čim dobroćudni Montažer Savjeta Ministara, Bevanda, sklopi to tijelo, Sarajevski Politički Krug će krenuti u opstrukciju štednog budžeta, popisa stanovništva, koordinacije u državnoj pomoći i minimalnih promjena ustava zbog SEFI slučaja.
Republika Srpska je imala nekih neidentifikovanih žurbi u formiranju Savjeta ministara. Ubuduće ne treba pokazivati takav svrab. Onako kako Hladne Ubice Srpske iz Sarajeva rade svoj unitaristički posao, tako i Republika Srpska treba da bude Hladni Ubica Bosne.
Narodna skupština bi trebala što prije donijeti zakon o intesima Republike Srpske na zajedničkom, dejtonskom, nivou BiH. U tom zakonu treba da piše da se svaki budući potez na niovu BiH ima provesti tehnologijom Sporazuma Dva Entiteta. To je čista dejtonska procedura. I podrazumijeva provjeru svih dosadašnjih neustavnih zajedničkih tijela, na desetine agencija, sedam ministarstava u Savjetu ministara, Suda i Tužilaštva BiH, VSTS, UIO...
Ko će čekati prirodnu propast Malog Stambola na Balkanu.