уторак, 24. јануар 2012.

PROŠLI SU PRAZNICI
ZA UNITARNE ŽELJE
Parlamentarna skupština Savjeta Evrope usvojila je još jednu Rezoluciju Protiv Srba. Neposredan povod je bio SEFI problem u BiH. Kako stvoriti ustavne preduslove da se sazna da Sejdić nikada ne može biti Član Predsjedništva BiH jer nema ko da glasa za njega. Prvi preduslov je da ima pravo da se kandiduje. To pravo mu ni sada nije oduzeto. Kad je Komšić imao pravo da se kandiduje, ima svako živ i mrtav u BiH. Parlamentaroidi iz PS SE to ne shvataju.
Kao ni to da ih Dr Zla navlači na Kvrgana Bana i podmeće im teme iz prošlog vijeka. Te Republika Srpska je kočnica, te entitetsko glasanje je kočnica, te potrebne su opsežne promjene ustava.
Opsežne Promjene Ustava.
Evropski površinci, među kojima je najveći domet dueta unitaro-folka, Kacin-Pak, ne shvataju ni to da je BiH propala čekajući Opsežne Ustavne Promjene. Sarajevo vam pod nosom Evropske Demokratije imenuje Vladu Federacije bez hrvatske biračke volje, Ohaer je doimenuje, oktroiše, nameće, a vi, vi se bavite entitetskim glasanjem.
PS Savjeta Evrope, što se tiče BiH, za druge teme ne znam, mada mi je smiješno da se evropski rogovi u vreći zalažu da se u BiH Srbi, naročito Srbi, Hrvati i Bošnjaci, slože u Građane, ispala je iz vremena. Prošli su praznici uz koje se iskazuju lijepe unitarne želje za vječni sklad i hegemoniju dobra nad zlom, patriota nad čedama, Bošnjaka nad Srbima.
Ako želite da ubrzate propast Lijepe Gizdave, samo insistirajte na Opsežnim Ustavnim Promjenama. Iskoristite Sejdić/Finci Problem da uz tu izmjenicu naturite i opsežnu klauzulu da BiH ima Jednog Predsjednika. Komšića. A da Sejdić i Finci imaju neograničeno pravo kandidovanja.
Dobro, za PS SE nije čudno. Čudno mi je za Sarajevo. Kako ne shvataju da vrijeme radi protiv Sarajeva i Bošnjaka. A vrijeme se troši čekajući Opsežne Ustavne promjene. Nije to tako providno kao što Tihić objašnajva da je ovo ili ono gurnulo Hrvate Dodiku. Ne radi se o gurkanju, radi se o odlasku i razilasku.
Jednog jutra će zrela kruška da padne u krilo mlade djevojke. Samo samostalnost.