недеља, 16. јануар 2011.

KAKO SPRIJEČITI
KURVANJE JAVNIH
TELEVIZIJA
Kao što Tasmanijska Neman boluje od prenosive vrste raka, što je dosad bilo nezamislivo, i kao što je Neman najebala jer je ograničena na Tasmaniju koja je ostrvo pa se genetska struktura potpuno ujednačila i, dobivši ćelije raka od druge Nemani, imunitetski sistem ih ne prepoznaje kao neprijatelje nego kao domaće, tako i Javne Emitere sve više zahvata Rak manipulacije, Rak bunkerluka, Rak jedne majke partije, Rak unitarizacije, Rak fašizacije, Rak sarajevizacije... jer nastali stu i oplođavaju se na ostrvu RAK-a, OHR-a i Javnog Servisa, STJ.
U tome prednjače FTV i BHT. Mada je i RTRS imao uzleta – na Dan oktobarskih izbora i Čabarprda Ivanića i Mihajlice, neka pišulja voditeljica je cijeli dan pozivala da se izađe na birališta i da se glasa za promjene. Mijenjaj vlast koja te hrani. I za koju glasa pola pastve. Po čijoj naredbi i uredništvu?
Ali FTV i BHT su razradili još neviđene vještine manipulacije, prešućivanja, laganja, diskriminacije, disproporcije... do te mjere da se takvi javni mediji više ne mogu podnositi. Uz to, te Dvije Telezvijeri troše pare Poreskih Građana bez ikakve konotrole i proizvode gubitke ko Turci serije. Njihova upravljačka i urednička struktura podsjeća na kvantašku pijacu. Moj pradjed Toman je imao riječ i za to: Drkalište. A RTRS nije uspio za cijelo ovo vrijeme izgraditi ni jedno novinarsko i uredničko ime osim što iz šupljeg u prazno pretače srednjoškolce i jazbinski kadar sa Pala i ostalih SAO, SIJ.
Jedan od načina da se spriječi kurvanje javnih televizija, jer kad su javne, lako se prokurvaju, jeste da se finansiraju iz budžeta. Da Vlada Republike Srpske predvidi u budžetu određenu sumu, da narodni poslanici o tome rasprave, amandmanišu pa usvoje i obavežu. I da u Narodnoj skupštini bude izabrano sve od uredničke, upravljačke i nadozorne strukture. A ne da Karadžićeva dnevničarka bude šef dopisničke službe, NPR.
Tako isto da se radi i za Federalnu TV. Pa ako tamo jedan narod ima pitanja, nema budžetske stavke. Jednostavno. A kad nema stavke nema ni FTV. Pa da vidiš kako Komšić moli da se uspostavi ekran na hrvatskom jeziku.
Tako isto i sa nelegalnom, tasmanijskom, diskriminatorskom BHT. Savjet ministara šalje u PS BiH prijedlog za budžetsku stavku. Delegati diskutuju, imenuju. Pa, kom obojci, kom opanci. Ako nema markice, nema behatevice. A i šta će nam kad u Banjaluci, ta BHT, u pola BiH, dakle, ima dvije svadbene kamerice, jedan studijčić na čardaku i dvoje, troje novinara koji, uglavnom, uzimaju izjave za umne kolege iz Saraja.
Na taj način bi se javni mediji učinili odgovornim skupštinama i parlamentima, neposredno izabranim predstavnicima, a ne Gajtan Zlatku i Unitaristima.
Na taj način bi građani bili pošteđeni Turskog Pretplatničkog Poreza koji dolazi svakog mjeseca bez obzira što svi gledaju Novu tv, NPR.
Javnim medijima bi se tada drastično ograničio propagandni program što bi koristilo privatnim, bez obzira što su oni isto smeće kao i javno.
Ovako imamo zaista mitsku situaciju. Javne Kuće Tv se kurvaju a gaće spadaju javnosti.