субота, 27. новембар 2010.

BROJKE I SLOVA
– POLITIČKI TERORIZAM
Velika je nužda obuhvatila Esdepe.
Došli su na noge mrskom državotvoru Dodiku, mrskim entitetlijama, ogavnim separatistima, fašistima, banditima, kriminalcima... (detaljnije u 3600 sekundi, bilo koji tom). U Banjaluku, da razgovaraju. U Palatu Republike, Sunce ti jebem.
Molili su, doduše, nemojte obznanjivati Braćo Socijaldemokratska.
Teška su vremena bez vlasti. Učinili su toliko nepoštenih poteza da bi je se dočepali, Komšić, Koasdalicija, Korupcija... moraju podnijeti i NND. Na Noge Dodiku.
Ali, ćud ne mijenjaju. Prvi Reket Lagumdžis kupa, izvjesni općinonačelnik Hadžić, izlanuo se, a tako mlad, kao i kod 2,2 mlnkm, o tome kako su Brojke pokleknule i pristale na saradnju sa HDZ te tako zauvijek izbrisale mogućnost da se taj, takođe mrski HDZ, izbaci iz vlasti. Takorekuć, zaobiđe.
Molili su u Banjaluci za malo vlasti za njih, jer drugi imaju a oni nemaju.
Ali, ćud ne mijenjaju. Ne dolazi u obzir da budemo u vlasti sa nekim ko zahtijeva, planira, programira, obećava, preustroj i treći entitet.
Došli su u Palatu Republike, STJ.
Ali, ćud ne mijenjaju. Predlažu odmah usvajanje Evropske klauzule, zajedno sa Sejdić-Finci klauzulom. Iako će ujedinjenje Naseobine i EU biti u jednoj od epizoda Ratova Zvijezda, pred kraj Trećeg Milenijuma.
Nije objašnjivo otkuda tolika želja za poništavanjem ravnopravnosti, ne samo ustavne, nego i teritorijalne, poništavanjem izbornog prava, poništavanjem volje hrvatskih birača, poništavanjem verifikovane izborne snage neke stranke. A za Državom u privatnom stranačkom vlasništvu. Osim da je to Tursko nasljeđe, Otomanski vakat, Vladalački Gen Orijenta. VGO.
Objašnjivo je da politika podrazumijeva mnogo. Ali primijeniti ponižavajuću tehnologiju NND i predlagati Evropsku klauzulu, koja u ovim relacijama u BiH, znači samoklaonicu kroz koju bi se Republici Srpskoj oduzelo sve pod izlikom da je to potrebno Državi, STJ, na putu euintegracija, može samo više sektaška nego politička, više fanatička nego programska politička grupa. Što Esdepe i jeste.
Nazivati druge ljude, udružene u stranku, Brojkama, može samo bezočna vlastodržačka antihumana mašinerija čiji su ciljevi daleko od političkih, ljudskih pa čak i državnih za čovjeka. Otvoreno, bez ikakovog ustezanja, kao što to kurva radi sa pethiljaditim klijentom, reketašiti od ljudi koji pokušavaju da investiraju i nekoga zaposle, zanemarujem sada i ovdje na koji način su i oni došli do kapitala, mogu samo politički teroristi.
I sva njihova postizborna tehnologija preuzimanja vlasti, onako kako je Lagumdžija telalio, ponašanja prema Hrvatskom Izbornom Pravu, prema hrvatskim strankama, prema legitimnim političkim interesima, novi je oblik političkog djelovanja Esdepea – Politički Terorizam.