среда, 14. јул 2010.


terorizam u taćka.ba
BAKIROVI ANĐELI

Zastupnik SDA Bakir Izetbegović smatra da je za eksploziju u Policijskoj stanici u Bugojnu "kriv čudak koji nema veze sa organizacijama iz inostranstva".
- Vjerski radikalizam u BiH ima korijen u stresu i nasilju kroz koji je narod prošao tijekom proteklog rata, rekao je Izetbegović.
Dakle, sada se, nakon ovog Prvog Bakirovog poučka, treba usredsrediti na analizu svih oblika uzroka pojave terorista i ostalih jebahija.
Najprije zaključujem da su Srbi i Hrvati veoma otporni na stres. Isto rostfraj. Samo muslimani nisu otporni na stres i to se manifestuje pojavom čireva, plikova, povraćanja i terorizma.
• Minđušari su jedan od najkonstantnijih izvora terorizma. To je posebna vrsta čudaka koji se regrutuju iz prigradskih područja i ne znaju šta je eksploziv pa njime rukuju ko sarajevskom malom pivom.
• Pirsindžeri. Isto čudaci. U narodu poznati kao Halkari. Imaju te halke.ba svuda osim u ušima. Podvrste: Nozdrvaši, Obrvaši, Klempaši (ovisno gdje je instalirana halka ili množina halki).
• Rokeri. Čudaci sa razglasom. Bože pomozi. Nekoliko prototipova terorista iz tog rudnika čudaka su Milić Vukašinović, Ipe Ivandić, Vlado Pravdić. Brega se u posljednji mah spasao terorizma i otišao u etno. Ja sam isto bio čudak, stari ludio, bilo ga sramota svijeta, decenijama sam nosio dugu kosu. Kako mi niko ne tutnu u ruku zolju, osu ili trojku protivtenkušu, da postanem terorist ko čojek a ne rokerče seljanče.
• Kradljivci pčela, bostana i suvog mesa (osim krmetine) teroristi su po genezi. Tu se javi strah i velika količina stresa i belaja u mraku (kod pčela naročito, vidi slučaj čudaka koji je krao pčele u Bugojnu pa onda prekalifikovan u teroriste).
• Kratkonogavičari. Ili midipantolci. Isto stres i to trajniji. Stalno su u nelagodi što nisu imali štofa da sašiju nogavice normalne dužine da mogu hodati i po suhom a ne samo kada po vodi budu hodali, što bi rekao Bajaga vehabija.
• Čuvari noćnih seksilišta. Stalno gledaš kako neko drži žensko za guzu a tebi ništa. To je toliki stress da prirodno moraš da prijeđeš u teroriste.
• Ali osnovni izvor terorizma je Bakirov rahmetli babo. On je rekao da će za usranu (op. a.: sintagma je moj dodani umilni opisni pridjev) BiH žrtvovati mir. Onda je narod tijekom tog žrtvovanja, takozvanog kurbana, prošao kroz nasilje i to se odrazilo na noćno mokrenje u krevet i želje za ubijanjem policajaca, komada više nego što je potrebno i uobičajeno.
Koliko je dobro što Bosna ima Bakira.
Ukazuje nam na suštinske stvari.
Treba u budućem radu obratiti pažnju na one koji nose bermude. To je sve go terorist.