среда, 25. март 2020.


ПОПУСТИТЕ, МАЛО,
КОРОНУ,
ЖИВОТИ СЕ НЕЋЕ
ОПОРАВИТИ


Пошто су Границе Републике Српске, а и те валовите картонске амбалаже познате као БиХ, већ довољно затворене, Република Српска треба попустити све тоталитарне мјере и вратити Живот у нормалу.
Ако превише држите непомичне зглобове, нећете их више никада опоравити.
Свака Борба носи Жртве.
Чак и када вријеме, само, тече, оно носи Жртве.
Борба је, једнако, и Рат и Грипа.
Једне неприлике, на Ратишту, треба да пођемо у освајање једног тешког подручја. Већ одавно нико од Бораца није пуштан кући на одмор. Војска је, иначе, увијек тражила систем пола – пола. Пола у Рову, пола код куће.
Мада је знала да то није могуће.
Четна Лујка, тада излази пред Војску и каже, Увијек сте тражили Пола – пола. Сад имате прилику. Пола вас се неће вратити.
Тако Држава треба да гледа и на Март цртица Грипу.
Никад није било да Жртава није било.
У Републици Српској, и у другим земљама, број инфицираних, број обољелих и број смрти, не захтијева паничне тоталитарне мјере и општу блокаду.
Очито је да је Струка или утицала на тоталитаризам или није имала приступа.
Струка је требала обавијестити да је Корона један од Респираторних Вируса, да међу тим легијама, заузима десет или нешто више, постотака, да треба затворити Границу, ако је смртност неуобичајена.
Да се преноси као и свака Грипа.
Све друго треба да уради Држава, преко Здравствених Власти.
Влада није Здрвавствена Власт. Ни Школска Власт.
А у Републици Српској је Влада преузела све те функције.
Што је непотребно, контрапродуктивно и нестручно.
Осим Вишковића и Лукача, у тој Влади, не знам да ли је још неко икад нешто организовао, неки бољи секс, нешто, да о процесу произдодње, ратној јединици, некој широј структури, и не говорим.
Они, једноставно, не знају које посљедице производе мјере које доносе.
Данас, у Бањалуци, људи имају проблема да сахране некога. Или да набаве неки технички дио који му омогућава уобичајен живот у тој изолацији.
Главни проблем је, ипак, у Дјелатностима.
И најпогубнији.
Читави слојеви Економске Дјелатности, функционишу само на темељу тога да трају. Чим стану, оне се више не могу покренути.
Или ће се покренути уз додатне трошкове, које морамо књижити као губитке. А без обзира што су то властита средства, њихов збир је Државни Губитак.
Прилив у Буџет Републике Српске, и Буџете Општина, детектоваће све ове тоталитарне експерименте, који су плод не Епидемије већ Епимедије.
Људи нису подлегли Корони, колико су Власти подлегле Медијској Тортури.