уторак, 24. март 2020.


БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
НИЈЕ, ВИШЕ,
НИ ТРОБиХ,
ЊОЈ НИ ТРОБОГ
НЕ МОЖЕ ПОМОЋИ,
ТО ЈЕ НЕОБУЗДАНИ
ВИРУС КОГА ЋЕ
УБИТИ МУТАЦИЈЕ

У БиХ, извитопереној Дејтонској Конструкцији, извитопереној од стране Сарај Чадора и Америчке Амбасаде, функционишу само Република Српска и Ливањска Жупанија.
То је и прва моја чињеница.
1.    У Ливањској Жупанији је у борби против Короне, издата наредба да се забрањује улазак Држављанима БиХ у односну Жупанију. Која се друкчије званично зове а коју Сарајево зове Кантон.
    Наредба је послије повучена. Али је стање немогуће повући. Шта су заправо рекли Ливањски Наредбодавци.
      Да се не осјећају Држављанима БиХ. Ништа друго. 
    Језички је то незграпно и значењски погрешно али ни покајање не може да мијења ствари.
    Ни прије Рата Ливно није било Босна. Без обзира што је тамо живило много муслимана.
     Данас, у тој Мучионици Федерације, Ливно и друга мјеста, најмање четири Жупаније са Хрватском Већином, немају никаквог разлога не да се сматрају Држављанима БиХ, већ ни да мисле о томе.
     Истовремено, Човић је отишао у Загреб. Само да се констатује да се према Хрватима Херцеговине ништа неће мијењати, без обзира на избор Милановића.
2.    Додик је отишао код Вучића. Мада је Република Српска, у тој Корони, боље организована него Србија.
Отишао је јер има коме.
Од Вучића ће узети помоћ, паре, Додик је Лијевчански Паприкар, он разумије шта су Паре. Вучићу ће добро доћи да мало сере о Српству. Кад о Косову не смије да рекне ни те три српске ријечи. Косово је Србија. Или друге три, Не дамо Косово.
3.    Себија Изетбеговић, несуђена Чланица Предсједништва БиХ, сада директорица свих сарајевских болница, изјавила је да је Колега Приватник дао нека два респиратора али то треба ремонтовати, урадити прву специјалу, видити шта је са тим.
Српској помаже Кина. Сарајеву Колега Приватник.
Ни Турака.
*
Шта је, дакле, остало од те жељене Босне. Од те монструозне преправке Дејтонског Споразума. Од сталне борбе против Срба и Српске и од сталног потчињавања Хрвата у Федерацдији БиХ.
Није остало ништа.
Само халуцинантни котлински шупљи лавор који се крпи, за ту прилику, подераним гаћама.
Ни Цигана Котлокрпа, више, нема, да занитују рупе.