понедељак, 13. август 2018.


СРПСКА НЕ МОЖЕ
ДА ГРАДИ НАЦИОНАЛНИ
КОНСЕНЗУС СА ОНИМА
КОЈИ СУ ПРОБОСАНСКИ
ОРИЈЕНТИСАНИ
И УКОЛИЈЕНЧЕНИ

Какав је ниво Српскозитета код Савеза За Побједу, Есдееса и Педепеа, кад све чине да побјегну од скупштинске расправе о Извјештају Комисије за Сребреницу, у вријеме Чавића и Микеревића, и да то пребаце у Владу Републике Српске.
Тако низак да га ни третман угљеником не може регистровати.
Тај страх од приче о Сребреници и Извјештају, и тадашњем Есдеесовом Предсједнику Републике, као и Педепеовом Предсједнику Владе, није због тога што они мисле да ће Бирачи да им то узму негативно.
Већ су узели. Чавић је изгубио Изборе од Милана Јелића, неполитичког актера који је био блискији Есдеесу него Есенесдеу.
Но је због тога што је то опасност да се СДС и ПДП замјере Бакир Сарај Чадору и Једној Амбасади.
А без њих, и Иванића, они би данас били нико и ништа. И свих ових година мандата.
Национални Консензус, ни да остане име Република Српска, није могућ са Савезом За Поромјене Побједе у Пораз.
◘ Иванићево инсистирање да СНСД не буде у Заједничким Институцијама БиХ, иако је побједник на Изборима, јасно је опредјељење и њега и СЗП против Републике Српске. Није то против СНСД-а.
Против Републике Српске, а за Сарајево.
◘ Босићево, Есдеесово, опредјељење за Пробосанску Политику, како је то одмах окарактерисао Шаћир Филандра, послије Босићевог предавања на ФПН Сарајево, а ни Босић, ни Есдеес то никад нису порекли нити се оградили од тога, јасно је окретање Сарајеву, Унитарном Пробосанству а не Српству.
◘ Четверогодишње учествовање у разним активностима Рушења Режима, Власти у Републици Српској, која је демократски изабрана и формирана, бацање блатом и балегом на све, од Киле Злата до МУП-а Српске, јасно је опредјељење Сазапа ка дестабилизацији, рушењу, Републике Српске а градњи и стабилизацији Сарајева.
◘ Противљење Трећем Ентитету и подвале њиховог Беенелса о томе како се Хрватима, Трећем Ентитету, даје Посавина и Шипово, јасно је сврставање на страну Бакира а против потчињених Хрвата у Федерацији.
*
Да ли неко мисли да се са таквима може градити Српско Јединство у Републици Срској, такорекућ Консензус.
Не мисли нико.