уторак, 15. мај 2018.


ПРАВДА ЗА ЏАВИДА

◘ Пројект Правда За Давида потпуно је предат у руке Сарајеву и Пројектантима, који су га и смислили и индуковали а искористили несрећу једне породице.
Само што Сарајево мудро ћути а Генералићи Никшић и Мектић се отворено показали. Цијели Процес је зашао у дубоке политичке воде и ту ће се и задесити. Бореновић ће да буде једна од жртава.
◘ ПЗД одвија се на три нивоа. Породична трагедија. Рушење Републике Српске и њених Институција. Унитаризација. Кроз сватри нивоа просеже Манипулација, од маниплације Оцем, до манипулације младима и Мрежашима, који на таквим манипулацијама и живе. Мрежашима, свих врста, потребна је жртва, само да је жива, да јој се може сисати крв и лијечити своје болести непотврђеног егзистенцијализма и непрепознатог отуђења.
◘ ПЗД је креирала Атмосферу Линча. А сада и цијели Пројект служи за то. Данима и недјељама се извикују имена људи које треба уваљати у катран и перје. Чак и да се изнесу чињенице, то се на улици не може радити.
◘ Пројект ПДЗ захтијева Улицу као градилиште Власти и Анархију као начин градње.
◘ Анархистички ПДЗ из дана у дан руши Људска Права. Свако, ко не мисли као креатори пројекта, од новинара до било кога ко изнесе јавни став, бива подвргунт понижењу, блаћењу и сатанизовању.
◘ Линчери ПЗД узурупирају Јавни Простор. За то користе младе, наивне и добронамјерне. Они мијењају имена Тргова, они не траже дозволе, не пријављују скупове, њима се организују манифестације и изван Републике Српске гдје је блате и пљују, јер тамошња Јавност не зна о чему се ради. Њој се сервира готова Чињеница. Да Република Српска крије Убиство.
◘ Отац несрећног младића, који не изгледа као лош и зао човјек, упао је у раље суфлера, шаптача и управљача кризом и пристао да буде њихов гласноговорник. Зато што се њему нико јавно не жели супротставити да не би било протумачено. А када би то заступали они који су му то написали и сугерисали, били би демистификовани и дискалификовани за дан. Тако га наговарају и на нељудскости, да своју родитељску непажњу и неодговорност, посљдицу разарања и краха породице, пребацује на Институције.
◘ Пројект ПДЗ већ данима и недјељама оптужује људе, поименице, да су Убице, Саучесници, да прикривају Убиство, да штите неки убилачки клан, да лажу и обмањују Јавност. То мора да буде кажњиво, јер нема доказа. Ако их имају, требају их предочити надлежној институцији. Или и они крију и штите некога.
◘ Нико не може да утврди да је нешто Убиство, Несрећа, Задес... осим Полиције, Истраге и Суда. Па не може то ни Фејсбук Група, ни Улица, ни Правда За Давида.
◘ Аналитичари надлежних органа, прије свега добровољни даваоци грантова, треба прецизно да установе које Невладине Организације и Групе Грађана, подржавају ПЗД а које паре добијају из Фондова Републике Српске и БиХ.