недеља, 13. мај 2018.


ИВАНИЋ,
МУСЛИМАНСКО-БРИСЕЛСКИ
ГЕОСТРАТЕГ

Младен Иванић, нако Члан Предсједништва БиХ, творац Компромисне Политике Искуства, у којој Бакир Изетбеговић увијек добија шта оће, лансирао је тезу да не треба Трећи Ентитет јер је боље (Републици Српској) бити један од два него један од три.
Јесте, кад је у питању појединац и кад је у питању подјела шлепера опљачканог Злата.
Шта ова, наизглед досјетљива а у суштини веома опасна теза, говори о Иванићу и Републици Српској.
◙ Иванић иде према оним Србима који увијек Усташе виде као главне Истребљиваче и Непријатеље Срба. А муслимани увијек остају у позадини. Они су ту придодати и слично. Комшије, ба, а и донесу баклаве.
То је површно гледање историје и односа снага.
Ако се гледа Јасеновац, нико други се не може ни примакнути да Србима буде Непријатељ. Али, ако се гледа однос снага у БиХ, и около, највећа непосредна опасност за нестанак Срба и Српске су муслимани у БиХ.
◙ Иванић слијепо слуша оне који су га произвели.
Странце. Он добро пази шта је тренд који је непромјењив и приклања му се.
Његов интерес није ни БиХ ни Српска.
Али се објема тако представља.
Његов интерес је, интерес Странаца.
◙ Кад сам прије двадесет година написао текст, у Недјељнику Република, којег је Иванићева Влада одмах укинула, боји се Републике ко ђаво Крста, под називом Трећи Ентитет, и ја сам мислио на бројеве.
Троножац, каква је БиХ, не може да стоји на двије ноге. Са тенденцијом да то буде једна. БиХ није Рода. Да може да стоји на једној нози.
Три се теже унитаризују.
А ако су Два, треба да унитаризујеш само једнога.
Тад то није Унитаризација већ подјармљивање.
◙ Иванић, кад заступа тезу о Један од два, даје право Муслиманима Сарајева да даље депресирају Хрвате. Да Федерацију потчињавају себи. Али, кад то ријеше, Република Српска неће моћи да се држи добро, дејтонски, као данас.
Што се Хрвати даље депресирају у БиХ, и што одмиче фарса звана Еуроинтеграције, Положај Српске ће постајати све нестабилнији.
◙ Иванић је 30% Српски Играч, 50% Сарајевски Играч и 100% Играч Странаца Усранаца.
Објективно, не заслужује ни тих 30% гласова на изборима.