среда, 3. јануар 2018.

СРПСКА СЕ МОРА
СПРЕМИТИ НА
НЕЛЕГИТИМНОСТ
ОНИХ КОЈИ СУ ИЗАБРАНИ
МУСЛИМАНСКИМ ГЛАСОВИМА

Мирко Абдурахман Шаровић дао је интервју некој сарај телевизији и рекао да нема сремности за Компромис и да ће ове године у прве редове избити они који буду галамили.
Компромис у Сарајеву, и у одговарајућим амбасадама се схвата само као Српско Штетовање. Тим Компромисима је укинута Војска Републике Српске (гласали Есдеесовци) дати порези на ниво БиХ (дао Иванић), настала муслиманска конститутивност по цијелој БиХ, формиран Суд и Тужилаштво БиХ којих нема у Уставу...
Може ли Абдурахман да наведе и један Муслимански Компромис. Који је ваљао Србима.
Дабоме да не може.
Компромис је чаробна ријеч Нових Српских Потурица. Као што су Иванић. А сада и Шаровић. И сво то Руководитељство Савеза За Промјене.
Компромис иде на руку Бакир Сарај Чадору у настојању да се муслиманским гласовима изаберу светри члана Предсједништва БиХ.
Ријечју Компромис, Шаровић себе предлаже Сарајеву.
Прије четири године Иванић је изабран муслиманским гласовима.
Данас Алаџа Крсмановић пријети Додику и његовој кандидатури за Члана П. То би била провокација за БиХ и ЕУ. ЕУ би увела санкције, каже експерт за Брисел из Фоче.
Из Републике Српске једино Додик Српским Гласовима може да прође у Предсједништво.
Назире се циљ да се Додика онемогући у кандидатури.
На тај начин би Шаровићу био отворен пут.
Планери, вјероватно, рачунају да може да се приближи Тадићевом резултату од прије четири године, на таласу оних који су против и да добије много муслиманских гласова од 148.000 Бошњака, колико их има у Српској, по Попису из 2013е.
Шаровић је, неспорно, придобио муслиманску наклоност. Много више него је Иванић изгубио.
За Иванића није сигурно колико ће је имати ако би се кандидовао за Предсједника Српске.
Иванић може рачунати на побједу само ако екстерни фактор утори муслиманске гласове. И због тога што СНСД нема сигурног кандидата који се профилисао као Рационални Националист, па да поред коалицијских, добије и дио Есдеесових гласова који ће се осути другим посланицима, изван Есдееса, али ће у појединачним кандидатурама да гласају искључиво српски.
У најнеповољнијој варијанти, може се догодити да и Члан Предсједништва и Предсједник Републике Српске буду изабрани превагом муслиманских гласова.
Они би били легални али не би били легитимни.
То би значило четири године унутрашњих сукоба и штета по Републику Српску.
Варијанта са Додиком који ће побиједити за Члана П, а онда мјесто препустити неком јастребу који је прошао у ПД ПС БиХ, а он преузети Владу Српске, могла би да компензује ситуацију да Иванић прође за Предсједника Републике.
У Српској треба урадити неколико истраживања Јавног Мнијења, а не објављивати, како би се могла процијенити ситуација. Па онда доносити одлуке.
Кабинетизација и својевоља неће бити од користи.
Јер су имали већ много промашаја.