среда, 14. јун 2017.

МОЈА ТЕОРИЈА НИЧЕГА.
О СВЕМИРУ И
ЉУДИМА.

У Свемиру ништа не може да настане и ништа не може да нестане. Није постојао тренутак кад је, Великим Праском, све настало. Нити се Свемир шири. Свемир је одувијек ту и све је Свемир.
Гашење неке Звијезде, као што је наше Сунце, није нестанак. То је само промјена облика, суштине и амбалаже. А и иза таквог гашења, милионима година постоји траг свјетлости који путује Свемиром. То је поуздан знак о Неуништивости.
Астрофизика није успјела да ангажује људске умове као што их је ангажовала Филозофија.
Стога је теорија о Свемиру пуна Црних Рупа.
Које Астрофизичари означавају као гутаче планета, звијезда и галаксија. И које, тако прогутане, усисане, одлазе у Ништа.
Што је немогуће.
Ми смо на земљи дошли до сазнања да је наша, земаљска Енергија неуништива. Само мијења облике.
На том принципу почива цијели Семир.
Истовремено мислимо да је безваздушни просто празан и да није Материја. Што је у нескладу са првим сазнањем.
Оруђа Свемира су Материја и Енергија. И ниједно од тих оруђа није уништиво. Њихова додатна снага је још у том што могу да прелазе једно у друго. Поред тога што, појединачно, мијењају облике и своју суштину.
Тај принцип Материја Енергија даје савршен мир и константност Свемиру.
Свемир и носи назив Свемир јер у њему нема Нестанка и Настанка. Само Мир.
Људи, пак, почивају на другом принципу.
На примнципу Ум Неум. Немир.
Сукоб та два принципа, око Материјалитета, што је јевтини еквивалент Свемирској Материји, извор је све наше појединачне и колективне несреће.
Ми смо повјеровали да је наша Мисао стварна, као и што мислимо да су Паре, и друге Материје, стварне. И да је само још остало да Ум уништи Неум, па ће све бити синхронизовано.
Ми смо измислили Вријеме, које у Свемиру не постоји.
Постоји само Редослијед.
Вријеме  је наш изговор и покривак наших слабости и незначаја. Лаж о трајању.
Редослијед у Свемиру није савршен Ред али није ни Хаос.
Ако би Људи успјели да синхронизују Материју око себе и своју Енергију, елиминисали би штетну корелацију и сукоб Ум Неум.
Енергија је врхунски Ум човјеков.
Дакле, константно дјеловање је права вриједност а не појединачан продукт.
Непрекидно човјеково дјеловање је зрнце за успоредбу са Трајањем Свемира.
Сада је, нажалост, касно да схватимо Принципе Свемира. Ми их, и да смо схватили, не би могли примијенити али би себе могли промијенити.
Схватили би да је Трајање најважније. Да Свијет не почиње од нас и да се са нама не завршава. Не би никада изреки синтагме као што је Родио се Краљ. Или Послије мене потоп. Не би никада Ум произвео Рат како би поразио Неум. И, тако се, током цијелог тог нашег Лажног Времена, упињао да докаже да постоји само Неум.