недеља, 6. новембар 2016.

ВЛАСТ,
ОПОЗИЦИЈА
И ПРЉАВИ
МЕДИЈИ

Чак ни Новинари, заостали, загубљени и заборављени по неким удаљеним плантажама професије, не вјерују више да ово мало Новинарства, и неки Медији, могу да буду бољи од Друштва.
Новинарство не може да се састоји од сјеменки сијерка у балеги.
Након сваког темељитог и правог Распада, Друштво постаје Циркус, пун публике и пуног круга, у дефилеу, малих животиња, великих животиња..., из оне приче када болесни иноватор, окрене котао пун гована, на врху шатре, само да би се он појавио у Белом Оделу.
Из тог великог котла, истрешени су и медији.
Па прича може и овако.
У Медијима мале животиње, велике животиње, акробате, жонглери, у Медијима кепеци, кловнови, у Медијима Власник Циркуса... музика свира туш, а ја се појављујем у Белом Оделу.
Пошто је у свим таквим друштвима, у опасности НДД Сфера, Нација, дакле, и њена Држава, онај ко жели да води Политику Опстанка, Политику Националне Државе, а ко не жели само да досипа канте гована, или тек да буде уговњен и смрдљиво лажно уважен, мора да се запита Шта да ради са Медијима.
И са Медијима.
Уз претходно прихватање чињенице да више не постоје Независни Медији. Као ни Зависни Медији. Већ да постоје само Прљави Медији.
● Сваки припрости Политичар, који уђе у циркуски круг дефилеа, или посматра из публике, помислиће да је најбоље да он изврће котао са врха шатре. А још боље да се појаљује у Белом Оделу.
● Ниједан припрости Политичар неће се досјетити да је лако учинити да умјесто њега неко други изврће котао. Па ће свим силама да се труди да он управља Прљавим Медијима.
● Управљање Прљавим Медијима није паметан, скуп ни компликован посао. То је као кад би краву хранио Балегом а она редовно балегала. Уз уштеду једног дугог процеса Преживања. Мислим, тражења Чињеница, укрштања, сагледавања, познавања Теме.
Прљави Медији се плаћају и хране прљавштинама.
● Политичар, Лидер, Вођа, који узме да Медије храни Балегом, да их потчини, убрзао је њихов узлет али је убрзао и свој пад.
● На Власти се најкраће опстаје уз помоћ Прљавих Медија. Укључјући Фашистичке Логоре, Силу, Тртуру, Диктатуру, Демократију...
● Сваки мудар Политичар, окренуће се Политици Опстанка, Националној Политици, а Прљаве Медије препустити Опозицији. И тако им поставити гвожђа. За Мале Животиње. А уједно, од себе одбити Мајкуне, Сјецикесе, Гуликоже и Профитере. Јер они више воле Прљавштину. Зато и настоје да Власт, којој се приближе, претворе у Прљавштину и Смрадло.
Окренуће се мудар Политичар, Државним Медијима. Градећи их као инструменте НДД Сфере, дакле не као Медије Свих Грађана, Независне Медије и Медије Пореских Обавезника, што су лажне синтагме оних који изврћу котао.
Она у Белом Оделу и жели да све представи независним, и Медијие, и Полицију, и Судство... само да би Држава, Нација и Територија, биле зависне.
Државни Медији су инструменти Власти. Као и полиција, Порезници и Шумари.
Ко побиједи на Изборима, управља. И одговара пред НДД Сфером.