уторак, 23. август 2016.

САРАЈЕВО ЈЕ
ТРАП
РЕПУБЛИКЕ
СРПСКЕ

Вјероватно је трајно одложено Искрцавање Мировног Интернационалног Конзилијума, кодне скраћенице ПИЦ, на Републику Српску.
Јасно је да то тијело сада, у значајној мјери, не жели да буде у јарму или под кајасама Сараја и Бошњачког Политичког Круга.
Сада у ефектима избија нелегалност тог фантомског института протекторизма, његова аморфност и његова несврсисходност.
Јер. ПИК је самоформирано, ниодког наметнуто тијело које се појавило, прву пут, у овлашној констатацији у Уједињеним Нацијама. Као Савјет за примјену мира који ће предвече босанскохерцеговачку ситну стоку тјерати торове.
То нелегално, недејтонско, тијело је, у својим звјезданим тренуцима, увијек подржавало Високе Представнике у свих Осам Офанзива на Републику Српску.
Издвојено мишљење Амбасадора Русије није могло да конкретно помогне. Осим што је веома допринијело да то тијело у општој слици постане веома упитно, сумњиво и све мање битно.
Велики притисак Сараја, БПК и калдрмске јавности на ОХР, да забрани Референдум у Српској, неко је каналисао према ПИК-у.
ПИК је најавио па одложио сједницу.
И боље да је одложио. Јер, нема шта да каже о Референдуму Српска.
У том свјетлу, упитна је ћутња ЦИК-а. Централне Изборне Комисије БиХ. На захтјев Републике Српске за доставу бирачких спискова који ће се користити на Референдуму.
Сада ЦИК покушава да буде и ПИК и ОХР. У рукама Бошњака.
Што је потпуно нереално и што само даље гура Републику Српску у Самосталност.
Овдје се, у некој варијанти, понавља ситуација са Пописом.
Сарај опет присваја и манипулише.
Република Српска, без обзира како се ово заврши, са Бирачким Списковима, мора одмах почети да рјешава једно по једно питање. Да ствари узима у своје руке.
То значи да треба оформити Бирачки Списак Републике Српске. Објавити Попис Републике Српске. Донијети одговарајуће правне акте о тим пословима и лоцирати их у надлежне републичке институције.
Попис Становништва и Бирачки Списак су капитално трезорско благо Републике Српске, њеног Опстанка и њене Самосталности. То су неопходне дејтонске државне подлоге Републике Српске. То је њено златно важење које је чини отпорном на летеће и манипулативне курсеве околних, па и сарајевских политичких валута.
Попис и Списак су Централна Политичка Банка Републике Српске.
Република Српска не може да опстане на апаратима Сараја, ОХР-а и ПИК-а.

Не може да опстане, ако су јој и паре, и пописи, и одлуке, и спискови, у Сарајеву.