субота, 9. јул 2016.

ШТА УЈЕДИЊУЈЕ
САРАЈСКИ ИСЛАМ
И АМЕРИЧКОГ САДАМА

Сарајски Ислам је небосаснкохерцеговачки, неевропски Ислам. То је Ислам задојен радикализмом, ореолизован отоманском носталгијом, данас задивљен Турском, а под скривеним и јаким утицајем Саудијске Арабије.
Амерички Садам је Америка, Сједињене Државе Америке, као Оружје за Масовно Уништење.
Под Америчким Садамом треба подразумијевати и ЕУ, Брисел, који је само Амерички Дивизион за асанацију ратишта које се, у Јавности и Дипломатији, зове Проширење Европске Уније.
Под З&ФТ подразумијевам Збигњев и Финансијерски Територијализам. То је комбинација Морганизма, који одавно управља Америком и америчким предсјендицима и Збигњевштине као његове спољно политичке и геостратешке оријентације.
Темељна чињеница од које треба поћи.
СФРЈ није разбио њен унутрашњи националистички координатни систем. Национализам је, и шовинизам, овдје обитавао стољећима, па је, ипак, створена једна таква вишенационална држава која је постојала, што није изучавано, и под краљем и под комунизмом.
СФРЈ је срушена од стране З&ФТ.
Национализми су само искориштени.
Савремена политика ЕУ у БиХ, као чињеница.
ЕУ, и Запад, да је хтио интеграцију СФРЈ и овог подручја у ЕУ, могао је то веома лако извести. Комунисти би се брзо преобратили у Социјалдемократију, која је тада имала европски зенит, земља би се лако уклопила у тржиште ЕУ јер је имала индустрију, од тешке до масовне. Истина, то се морало извести прије пада Берлинског Зида јер тада Русија није гледала на ово подручје као драгоцјеност, обзиром да је имала штит Соцлагера око себе.
Ну. ЕУ и Запад то тада нису жељели.
А ни сада не желе стварну интеграцију у ЕУ.
Они, овдје, инсистирају на Саобраћајној Инфраструктури, Приватизацији и Анархизацији, као крајњем стадијуму Либрализације Тржишта.
Не инсистирају на Реиндустријализацији, не шаљу инвеститоре, не желе запошљавање, без обзира што о томе декларативно зборе а кроз ММФ траже отпуштања, већ ће младе људе дочекати радним дозволама и тако потпуно опустошити ова подручја.
Зашто Саобраћајна Ифраструктура и Отворено Тржиште.
Само зато да то постане празна Територија поклопљена Нато Пактом.
Сарајски Ислам је видио своју шансу у том Распаду СФРЈ. Исламска Декларација Алије Изетбеговића, тај фашистички документ који захтијева чисту вјерску Територију, и данас се остварује, корак по корак. Или настоји да се остварује.
Све што се догађа у БиХ, данас, односно послије Дејтона, Власи, Босански Језик, Попис, укидање ентитета, један човјек – један глас, конститутивност свих на цијелом подручју БиХ..., записано је у Исламској Декларацији.
Сарајски Ислам, Ислам који је наметнут босанскохерцеговачким Муслиманима, нема никаквих других приоритета осим Територије. Ислам и иначе нема занимања за Државу, Организацију, Индустрију, Тржиште, Науку. Вјера је све. Али без Територије није ништа.
То је, дакле, тачка на којој се сједињују Сарајски Ислам и Амерички Садам.
Они, засада, веома усјешно иду тим путем, пазећи да ко коме не стане на ногу.
Могуће је да ће они, ако се услови буду повољно по њих одвијали, и до краја ићи тим путем и да Америчком Садаму одговара овдје контролисана Територија Сарајског Ислама.
Кроз ову призму треба читати потезе Сараја и ЕУ. Јер је ЕУ истурени пункт и извршни директор Америког Садама у БиХ.
Република Српска треба да, у складу са тим, повлачи своје потезе. Потребно је чинити све, без обзира што су то мали кораци, у заштити овдашње било какве производње, у отварању производних пунктова. Јер то је један од темеља Опстанка и Самосталности. У томе треба тражити пријатеље на Истоку јер их у Европи нема. Треба и Србију приморати да на Српску мисли фабрички а не да нас гледа као прозирног непосојећег Вучићевог Пријатеља.