четвртак, 2. јун 2016.

ИВАНИЋ
НАПУСТИО
САВЕЗ ЗА
ПРОМЈЕНЕ

Зато је Младен Босић Пробосић у дубокој илегали.
Мада то, засад, не значи да Пробосанска српска политика јењава.
Колико је Босић, и оно што је остало од Есдееса под њим, цијели Сазап и Боранија Бореновић, недорасла великим Сарајевским Сплеткама, показује њихова ћутња. Не само у преломним јавним будалаштинама већ и у трендовима отвореног насртања на Републику Српску.
Највећи дио узрока такве дубоке ћутње налази се у њиховој политичкој неспособности. Један дио се налази у наложеној и програмираној глувоћи и нијемоћи. Тако да то постаје Глуво – Нијема Коалиција.
Али. Мали дио отпада и на најновији тренд којим је кренуо Младен Иванић.
Након Иванићевих осам офанзива на медије, по два инервјуа дневно, у слојевима, од медијске крошње до коријења, одласка у Београд, код Вучића, што је за Сазап незамисливо, јер су га, наложено и програмирано, испљували као и медије му, након изнешеног наизглед искреног потпуног разочарења у Сарајево и Компромис, након пријетњи у заокрет и немогућност даљег договорања са Сарајевом, односно у Предсједништву, данас је дошао шлаг на торту.
У свом Бањалучком Кабинету, Члан Предсједништва је примио Предсједника Републике Српске.
То је порука:
► Политичком Сарајеву, укључујући и пратеће службе.
► Порука Савезу За Промјене у којој Иванић игра и улогу банкарске рејтинг агенције им.
► Порука Београду, Вучићу, са домаћег а не са сарајевског терена.
Доклегод Иванић, са Додиком, или обрнуто, не повуче један драстичан конкретан потез против БиХ, остављам отвореном анализу да се ради о подмуклом, програмираном и злонамјерном покушају приближавања Додику, СНСД-у, опкољавања, увлачења и наговарања на Вучићизацију у бескрвном антинационалном компромисерству, тако драгом и милом Бриселу и Америчкој Амбасади.
Ну.
Ако је све још отворено, много отвореније него што је јасније, потпуно је јасно да је Иванић напустио Савез За Промјене. И да је својом укупном дјелатношћу у задњих десет дана, односно од Парк Протеста, саопштимо им:
► Нисте за велика дјела. Ваш домет је бити против Додика. Ваша Политика нема Политике. Ваша ефикасност у борби против Криминала Режима једнака је успјеху ваше борбе против Криминала Панаме.
► Савез За Промјене био је потребан само као општи миље на коме би се послије избора појавио он, Иванић и млитави унезвијерени компромисер Тадић. Иванић је требао да буде Вучић а Тадић да буде Николић. Једно је прошло, друго није. Тиме је Миљејчић постао непотребан.
► Моји ментори траже да нађем јаче играче од вас. Вас из Сазапа, што, нарочито, укључује Босића.
► Игра, којој ви нисте дорасли, почела је и прије. Мојом предајом Педепријестола Бореновићу. Даље ће вам, ако платите, објаснити рајко васић.
Тако се у БиХ, и на српској страни, родио нови Жељко Комшић. У лику Младена Босића и Сазапа. Нова Тета Виолета. Политичка Снаша.
Шта је остало Босићу и Сазапу:
► Само Бакир. Али он не жели да их ни види а камо ли да их прими па да размијене мишљења о актуленој политичкој, економској и противсрпској ситуацији.
► БНТВ. Која се неће много трзати око њих ако им банкарски, финансијски, рејтинг стално пада.
► Понеки Странац Усранац, који ће с њима, успут, нешто поразговарати.
Свеусвему.

Тужна политичка сторија о српској наивности пред смрдљивим Сарајевом и бљештавим Бриселом. Сага о невиђеној манипулацији једном странком која се декларише као Српска Демократска. Басна о страначким лидерима који помисле, па то и јавно обзнане, да имају Мисију.