субота, 4. јун 2016.

КАКО
УНИШТЕЊЕ
СТРАНАЧКОГ МОЗАИКА
РАЗАРА ДРЖАВУ

Пала је хрватска Влада а ускоро ће и Хрватска.
Лијепо бјеше пратити занимљивости у Ријалитију Хрватска. Долазак Колинде за предсједницу, ниоткуд, која је и Политички Нитко, долазак Канадског Апотекара, необјашњиво ниоткуд, долазак, раније, Карамарка у Хадезе и за Предсједника Хадезеа, незаслужено ниоткуд.
За цијело то вријеме Милановић, крлежијански, спава, Есдепе спава, љевица спава.
Те двије Велике Политичке Странке, нису, дакле, обављале свој политички и страначки посао. То је неозбиљан однос према Држави и Нацији.
Јер, од ВПС у доброј мјери зависи НДД Сфера.
ВПС се не могу створити преко ноћи. Њих нема у великм тржним центрима. Потребно је најмање десет крвавих година да би нека странка постигла побједу или испливала на површину страначке политичке сцене и у парламенту постала потпорни стуб.
То важи за сваку НДД Сферу јужних демократских поднебља.
Зато о томе и пишем. Иначе, сама Хрватска није ми занимљива ни за секс на мору.
СДП и ХДЗ су доспјеле у фазу хибернације и атрофирања, из различитих разлога, и то је омогућило испливавање фантомског Моста. Тако су се на Политичкој Сцени Хрватске појавили Лијеворукољуби, Домољуби и Мостољуби.
Мостољуби су умислили да су Резервни Исус, послан у Хрватску да је спаси, а да, што су схватили на најозбиљнији начин, сваког дана попују и паметују као да су странка још из претхисторије, настали и прије Хрвата.
То је уздрмало СДП и ХДЗ. И тај унутрашњи потрес ће још трајати, без обзира што су избори на видику, који, понекад, привидно, компактирају Странку.
Да ли ће Мостољуби, који нису Политичка Странка већ Политичка Скупина, јачати или слабити, то и није толико битно. Јер ће између двију водећих странака, бити још баластних материја на Политичкој Сцени. Што ће је даље разарати.
Углавном, Хрватска је пред банкротом. И финансијским и политичким. И то никакви избори не могу отклонити.
Показало се да Политички Хрвати не умију да имају Државу.
Јер. За Државу, за НДД Сферу, требаш имати и озбиљне Политичке Странке. Није довољно префарбати СКХ и националистичке јуришнике назвати Хрватска Демократска Странка.
А није довољно ни канцеларијске Нато Пичиће инсталирати за Предсједника Државе и апотекаре за Премијере.
Од свега, користи је имао само тај Тим Орешковић. Научио је неколико реченица Хрватскога Језика.
Ну.
Ово је посљедња сцена у Ријалитију Хрватска.
Више Хрватска, и нико из Хрватске, неће владати Хрватском.
Један Пројект З&ФТ успјешно је завршен.