субота, 9. април 2016.

КАКО ЈЕ
САРАЈЕВСКИ ТВ1
ОТКРИО СУШТИНУ
ДЈЕЛОВАЊА
ЕСДЕЕСА И САЗАПА

Ако те медији у Сарајеву зову, да причаш, не зову те да покажу Србина, нити Представника Српске, већ те зову као Потурицу.
Погледајте добро ко се у задње двије године тамо појављује. На телевизијама, у Ослобођењу, на порталима.
Само они који немају лијепу ријеч за Републику Српску, који су безусловно за БиХ, који никад нису против БиХ и који ни у ком ставу немају Републику Српску као примарног актера.
То је тужна плејада од Пухала до Шаровића.
То је, дабоме, програмирана дјелатност која има два циља.
·        Да осоколи Тужну Плејаду на даље дјеловање, да потакне њихове пориве важности, да им развију још већу подсвјесну кривњу, да од њих праве веће Католике од Папе. Да их припремајуза Колонију Потурица.
·        Да домаћу, муслиманску, јавност дугорочно припрема на толеранцију према том Србљу, које ћемо ми учинити да више не носе каме и шубаре већ сукње и шалваре, да буду питоми. Кад сиђу у Ћаршију.
Та константа Сарај Медија, та упорност у промовисању Савеза За Промјене, и њихових трабаната, који око Сараја обилазе ко лињава Пухала око Месаре, показује да се није одустало од пројекта да се бирачи у Републици Српској преведу да гласају за Пробосанске Политићке Снаге.
Сумњиво је да се у тај Пројект не укључује Младен Иванић, који је у том Сазапу апсолутно најобавјештенији, најлукавији и најпаметнији. Сумњиво је и да се он сам из њега извлачи или се потпуно извукао.
Сад долазим до главне политичке дјелатности Есдееса и Сазапа.
Већ је констатовано да они, прво, немају политички програм, а не смију да кажу да им је тај програм Пробосанство, и, друго, да сву своју политичку активност везану за Републику Српску, воде у Сарајеву. То Везану, може комотно да се преведе као Уперену. И треће, они све више губе рејтинг у Републици Српској. Што показује тужни скуп под кишобранима, ту, скоро, пред Палатом Предсједника у Бањалуци.
Они ће све своје скупове, одсад, организовати, кад буде киша. Да имају изговор за малобројност.
Политичко дјеловање Сазапа у Сарајеву има једну једину нит од које не одустају већ годинама. То је прича о пропасти Републике Српске и општој криминализацији.
Александра Пандуревић, посланица у ПС БиХ, бирана у Републици Српској, гостовала је на некој сарајској телевизији ТВ1.
Водитељ је, према транскриту на порталу вијести.ба, ладно пита TV1: Postoje razne informacije i špekulacije kada je riječ u RS-u o popularnosti vladajućih stranaka i Saveza za promjene. Zanima me da li je tačna informacija da je čak eliki broj građana RS-a spreman za unitarnu BIH samo da se bolje živi.
Пандица је муцала да не зна о томе ништа. Али је пропустла да каже да Унитарна БиХ није опција, ни у Дејтону, ни у будућности Републике Српске, без бозира да ли на власти били они који још имају да покраду само веш са штрика или они, Пробосански Српски Бехар.
Јасно је, дакле, да је главни циљ Сазапа да створи јавну климу у Републици Српској, да је све покрадено и да је све пропало, да је свако ко овдје ради јавни посао, обични или велики лопов и кримналац, да је цијели СНСД криминална организација и да се промијени Јавна Свијест, прихватајући Унитарну БиХ, као једини спас.
У истом сету мјера је и међународно завртање финансијских славина. Као и Есдеесово и Сазапово учешће у томе.
Конкретна несташица пара треба да оправда то што Сазап пропагира.
О томе је говорио и Бакир Изетбеговић, помињући гладне стомаке који ће уразумити Републику Српску.
Сви они, од Странаца, преко Бакира, до Јадника Сазапа и Есдееса, избјегавају да кажу да је стање у свим земљама на простору бивше СФРЈ, у погледу Финансијске Кризе, исто као у Републици Српској, или горе.
Власт у Републици Српској не треба да доприноси овом пројекту и Есдеесу, Бакиру и Странцима Усранцима, да олакшава посао.
Јавност се мора обавијестити о свему а надлежне институције морају да раде свој посао.
Јер њихову улогу преузима Есдеес. Самопромовише се. Пандица, још једина вјерна Босићева друга у Есдеесу, каже у тој сарај емисији да људи из јавних предузећа и Бобар банке долазе код њих и пријављују Криминал.
Дабоме да постоје болесници који обилазе све веће странке и нуде папире о овом или оном злу. И траже да Странка буде Пријека Полиција и Пријеки Суд, не заборавивши његове епохалне заслуге.
Ниједна странка не треба да се тиме бави али Есдеесу не смета да тако показује како људи мисле да је он, СДС, поштен и како Полиција, Суд и Тужилаштво Српске не раде ништа.
Есдеес, да мисли добро Репблици Српској, политички би дјеловао у Републици Српској. Притискао институције да раде свој посао. Предлагао политичка и економска рјешења.
Њихово објашњење је, наравно, да Режим све држи у шакам и шапама, и да нико ујутро не иде пишати без одлуке Режима. А и ако пиша, не смије да воду пусти.
Есдеес само треба објаснити откуд Режиму толика моћ и како мисли да ће Бакир и Сарај то да прекину ако не могу они. Или у својству Српске Демократске Сранке или у својству Пробосанског Српског Бехара.