петак, 11. март 2016.

ДА СУ У НЕДЈЕЉУ
ОПШТИ ИЗБОРИО,
САВЕЗ ЗА ПРОМЈЕНЕ
БИ У ПАКЛУ ГОРИО

Само Глупи Странци Усранци и Ментално Заостали Есдеес, мисле да је борба против Криминала & Корупције Политички Програм.
Да јесте, примјењивали би га Кандидати у Америци. Гдје тога има за извоз. Па га, К&К, и извозе. Будалама као што смо ми.
Надам се да ће политикоиди из Есдееса једном схватити.
Лијечењем грипе не повећаваш обим бицепса и укупне мишићне масе.
Борба против К&К мора да буде институционална и процедурална. То не раде Странке, Лидери и Медији. Нити се то ради технолгијом Босић галами, Бакир наређује, Мектић хапси.
Есдеес и Младен Босић, кад на папирној кеси у сеоској задрузи која продаје мјешовиту робу, уз млаку пиву, лизнутом мастиљавком, подвучем црту, добитак и штета од њихове велике акције кодног имена Иде Миле Корупцијом а Додик Криминалом, стоји вако.
·        Република Српска – штетовала. И њене политичке снаге, укључујући и Педепаше, телале по свијету и Сарају да је то легло К&К. А Сарај поред тога што највише воли, за Србе, да чује ријеч Четник, највишедраже воли и да чује да су Криминалци.
·        Српска Демократска Странка – највише штетовала. Претворена у џелеп ловачких керова. Као кад Инглези иду у лов на лисице. Па велможе, Иванић, Бакир и Странци Усранци, јашу на коњима а Есдеесовце пусте да кевћу по њивама и живицама. Дијелом се и због тога осипа. Није само због Издаје у Сарајеву. Након периода стабилизоване стагнације, Есдеес иде стрму. Срећа њихова што су Бијељина и Добој у САО статусу.
·        Младен Босић – прошао Нако. Мало штетовао. Јер се нема од чега откинути. Нема спсообности за Лидера Велике Опозиционе Странке. Нема знања о Друштву. Нема талента за Политику. Нема Муда за кандидовање. И нема одговарајући сако. Али је, зато у овој акцији кодног имена, потврдио шта све нема и разувјерио и задњег сумњичавца.
·        Милорад Додик – Надобитку. Повратио највећи дио изгубљеног имиџа. Којег није изгубио због напада Босића и Сазаповаца. Већ због својих системских грешака. Укључио генераторе за нову изборну годину. Ну. Остаје му још много посла. Реорганизација Странке. Процедурализација. Одговорност свих на сваком мјесту и на цијелој територији. Дератизација, Дезинсекција, Дезинфекција. Један од метода је овај. Каже ујутро Паре. Ко полети, одмах га истјера из Сранке.
·        СНСД – није много штетовао али није ни на губиту. Сачувана је подршка иако је Организација девастирана. Мора се дићи барем на ниво Бањалучке. А за то треба четири крваве и тешке године.
·        ПДП – Једна од прирепних офуцаних чангризавица, мада нису за истјеривање лисица, већ само понеке ласице, иде према своме крају. Осим ако Вучуревић не преузме Странку. Партију. Пардон.
Дакле.
Да су у недјељу општи Избори, Есенесде би добио 40 посланика.
То је велика заслуга Есдееса, Издајника из Сазапа, Иванића и Босића. А мала заслуга Додика и Есенедеа.
Ако ће Есенесде дио овог капитала да претвори у добит једним могућим дијелом на Локалним 2016е и нарочито на Општим 2018е, мораће добро да с ишчешу, изноје и искрваре.
Јер оваквих будала, напомоћи, као што су Есдесовци и Сазаповци, неће још дуго бити на политичкој сцени.