понедељак, 22. фебруар 2016.

ТИХИ
ДРЖАВНИ УДАР
САВЕЗА ЗА ПРОМЈЕНЕ

Магла над Случајем Механизам Координације и невјешто јавно иступање Савеза За Промјене, њиховог Главног Идеолога Иванића, хонорарног наставника за ОТО и Криминализацију Свега Постојећег, Босића, те тројице кукавних министара у Савјету Министара, говори о пројекту дубљих размјера.
Упадљиво је да Иванић, и његов каријерни дипломата Црнадак, у свијету дипломатије познатији као Игор Неро, меде и праве се невјешти, као сеоска млада која ујутро мора на плахту да просипа каву, јер сусједи преко њива, не разликују прецизно нијансе црвене и смеђе.
Узурпаторски двојац, узурпатор позиција на основу заслуга Есдееса, стално излази са тезом Гдје је цуцла, сад ћемо је наћи, или ћемо купити нову. Ево, сад ће чико.
То је суштина њихове блиједе приче на тему Само нека Влада каже шта је проблем, поправићемо.
Иванић још, типично махалски, сећијски и бакировски, додаје Учествоваће Српска у Механизму Координације. Оће, оће, знам ја.
Та помало наивна и прозирна драперија Педепеа, Иванића, као главног идеолога развлашћивања Републике Српске, иста је она турска политика Давутоглуа скројена у Нула Проблема са сусједима.
Иванић је од почетка лансирао ту причу. Нема промјена Устава, нећемо покретати теме око којих се не слажемо, нећемо сукобе, идемо у Европу.
Зашто би се лансирала та политика ако иза ње не стоји свакодневна промјена стања. Односно, позиције Републике Српске. Што је видљиво у тој технологији тајног одлучивања, свођења Српске на Орашје, Консензус Присутних.
Босић, пак и остали Есдеесовци, нарочито Шаровић, упадљиво ћуте о Механизму Координације. Дијелом због тога што је Босић задужен за извођење радова опште криминализације Додика и свега постојећег у Републици Српској. А дијелом јер, надам се, као Пандуревићка, схватају да је на сцени издаја.
Ну.
Приморани су, политички, да ћуте, јер им је предрадник и смјеновођа Иванић. Он их је увео у власт. И има да слушају.
То их не ослобађа главне чињенице.
А главна чињеница је да је Механизам Координације један од колосијека Тихог Државног Удара у БиХ. Државног Удара над Републиком Српском.
Уз формирање потпуно паралелног, паралелнг Уставу и Дејтону, механизма власти, што јесте Мехкор, овдје је на сцени и извлашћивање Републике Српске.
То, можда, многима сада није видљиво.
Али рачуни тог Државног Удара, те Унитаризације, стизаће све док постоји ЕУ и њен институт Пријема Нових Чланова.
Овдје у Сарају, у БиХ Босанкских Унитариста, тај Механизам ће се користити за сваку могућу подвалу, отимачну и уништавање Републике Српске. И то у дугом року.
Несрећа је, а то Иванић зна, док за политику глупи Босић не зна, што ће рачуни Мехкора стизати без могућности рекламације и поврата новца.