недеља, 28. фебруар 2016.

СРБИЈА
СЕ НЕ МОЖЕ ОДРЕЋИ
НАТО ПАКТА
АКО СЕ НЕ ОДРЕКНЕ
КОСОВА

Косово је остало без Србије.
Сад, кад је Србија, досегла технологију Уан Тачи Лок, то је видљиво и дефинитивно.
Јер, дириговано учешће Српске Подбеоградске Листе на Скупштини, чиме се, како стижу извјештаји, обезбјеђивао кворум, на којој је изабран Хашим Тачи, парававојскар и сумњичени злочинац, лидер злотворне УЧК, знак је потпуне Српске Капитулације на Косову. Не у смисли одрицања од партизанског ратовања, масовних протеста са рушењем, рањавањем и убијањем, сукобљавања са шиптарским живљем из сусједних села и подручја, задржавања вјештачке србијанске власти или локалне српске утономије, већ у смислу икакве уставне, легалне могућности аутономије и заштите српског националног бића, вјере и културе на Косову.
Симболично је и мрачно то што су се у кратком року догодила два парламентарна чина, један у Београду, други у Приштини, која су, оба, на истој политичкој силазној путањи српске девастације државности и територијалности.
У Београду су посланици Народне Скупштине, осим једног, гласали за Капитулацију Србије пред Нато Пактом  а у Приштини су српски посланици омогућили, присуством, избор Тачија за Предсидетеља Косова. Чиме су признали Окупацију од стране УЧК и нелегалне државе Косово као и Нато Пакта.
Шта може Србија да учини у таквој ситуацији.
Не питам Шта може да учини Власт Србије.
Јер, она не може, и неће, да учини ништа.
Вучићева Власт је тако краткорочно вођење и подвођење Србије да се темељи на тренутним високоучесталим лажима о напретку дпк се срља у дугорочне слијепе улице и страдије живог блата.
То је, практично, без обзира на сву декларативност сарадње са Русијом, посјета и изјава, предаја Земље Нато Пакту.
Предаја не само својим егзекуторима већ и будуће затварање Србије у један велики Гвантанамо.
Дипломатске изјаве које стижу из Русије, поводом скупштнског тоталног гласања са -1, само су врх леденог бријега става и страха Русије.
Тоталитатура Вучића, коју поткрепљују опозиционе листе, са носиоцима ископаним на предвинчанским налазиштима и смијешњим уједињавањима једног Тадића и једног Чеде, и коју ситношићарски поткрепљује Дачићева социометрија, социјалисти који трпут мјере прије него што се подвуку под скуте Вучића, а мјере само ради позоришта, пошто је та сценографија и кореографија већ увјежбана – тако су се некад Вучићеви подвлачили Слоби а на улицама играли Шешељеву опозицину разузданост, не допушта никакву политичку подлогу нечему што би могло да буде одговор на питање Шта у овој ситуаицји може да учни Србија.
Нажалост, Србија мора да роди и одњегује друштвене снаге које већ у мајчиној сиси осјећају противотров суноврату Србије.
Што брже то боље.
Али то неће ићи брзином која је потребна.
Те снаге се морају регрутовати у Интелектуалству, у Сељаштву, у Војсци и у градском Урбанијату.
А повезивање тих снага јесте прави ђаволски мајчински посао. Који захтијева вријеме. Јер нема своју Јавност, Јавну Свијест и Медије.
Све што постоји од Медија у Србији, или је Вучићево или је Пинково. Част Политици, НСПМ и још само понекима.
Србија је у ову ситуацију дошла лажним вођењем политике И – И.
Сјећамо се. Најприје је Тадић лансирао нешто као И Брисел и Косово. Потом је дошло И ЕУ и Русија. Па онда И Нато и Неутралност. Те И капитулација у Скупштини Србије и Русија. Сада је на сцени И Косово је Србија и Тачи је Предсидетељ.
Није. Али Власт Србије чини све да први дио двојца И – И, представи реалним а други дио још реалнијим.
Та Србија, која тек треба да се роди и пробуди, мора изградити своје трајне колосијеке Неутралности окренуте Русији, мора развијати сваку сарадњу са Кином и мора крајње хладно економски да искориштава ЕУ или оно што од ње остане. Уз безобразну турску уцјену. Руси ће добити Војну Базу у Нишу ако не увозите нашу робу и не отворите овдје велике фабрике, вашим парама.
И мора се дефинитивно, легалистички, конституцијски, одрећи Косова. Јер га се већ одрекла, на курвањски начин. Одрицање, Косова, мада увијек остаје историјско право и изглед да оно једном постане Српски Крим, Србији омогућује одрицање од Нато Пакта. Као своје црне гиљотине.
За такву политику, за лидере и вође, за државне службенике, нису довољни Избори. Чак ни демократски у којој би неко био мало јачи или мало слабији од Вучића.
Потребна је посве другачија Србија. Србија које сада нема.