петак, 11. септембар 2015.

ИЗ БРИСЕЛА
КАД ТИ СТИГНУ
ВИЈЕСТИ,
НА КОРАК СИ
ДО НЕСВИЈЕСТИ

Република Српска је у великој опасности у Реформи Правосуђа и Структуралном Дијалогу који је интензивиран након одлука о Референдуму.
Референдум са питањем о прихватању и неприхватању наметнутих одлука Високог Представника у БиХ треба провести, без обзира на токове бриселског састанка јетрва.
Треба водити рачуна да из Брисела, откако је почела Балканска Трагедија Распада, а нарчито откако је почео Сукоб Америке са Русијом, до посљедњег Европљанина, увијек стижу лажи.
Ради се само о томе са колико ће се одушевљења и наивности, оне овдје прихватити и ширити.
Вијест да ће се у Реформи Правосуђа у БиХ, након одлуке Републике Српске о Референдуму, прихватити Нацрт Републике Српске, чиста је лаж.
Суд и Тужилаштво БиХ је питање живота и смрти Сарајева и Државе.тзв.БиХ.
На основу те варке могуће је само даље учвршћивање Државног Суда и Државног Тужилаштва и Државног ВСТС. Формирањем неких унутрашњих сегмената и привидном реорганизацијом, број Државних Институција се повећава а могућност њиховог укидања се смањује.
Уосталом, чим Независне Новине опширно пишу о томе, подвала за Српску је већ пројектована.
Потребно је само одиграти представу.
Суд и Тужилаштво БиХ су недејтонске наметнуте институције које Република Српска никад није прихватила на начин прописан у Дејтонском Споразуму.
И то је кључна чињеница у свему.
БиХ нема надлежности над том сфером.
И чак кад би Српска прихватила све то, као Страна, веома је тешко уклопити те институције у политички систем уопште.
Он није пројектован за такву заједничку надлежност.
Он није пројектован за Јединствену Државу.
Бриселу и Сарајеву битно је само да се Референдум одложи.
То је нови потоп Додика и нова побједа Државе.
А у бесконачним расправама Сарајево ће изаћи на корист пошто је све од међунардне заједнице на страни Сарајевских Унитариста.

Стога Референдум треба одржати, са великом излазношћу, па макар се ништа не промијенило. То остаје капитална чињеница за будућност Срба Овдје и Републике Српске.