петак, 2. август 2013.

2241.
EL SERBIA

Итихад купио 49% Јата и тако треснуо веома јаку интернационалну инвестицију у Србију да се и прво Фиатово мјесто чешка иза увца.
Овај улет Итихада може да се анализира кроз многе призме. Од тога да Србија наставља Титову, београдску, политику араприлејшнс и нејеврејисања, преко доказа да је то очито игнорисње Србије од стране Економске ЕУ, Фиат је стари србијански пријатељ и не треба га гледати као дио ЕУ,  до тога да је то само једна ласта која не чини напредак.
Вучић се хвали да је добар са тим емирима, чудо једно. Па продаје им и оружје, мада им не треба. Али то је још један економски корак који је битан пошто се ревитализује војна индустрија Србије коју је сјебао Нато у демократским бомбардовањима у сврху заштите шиптарске сиротиње протјеране са Косова.
Сарајски Медији су од свега лансирали крилатицу Србији инвестиције, Сарајеву садака.
И јест мало понижавајуће.
Још кад Вучић каже Ахвазу да ће свом пријатељу, Шеику, рећи коју добру за БиХ, оде СНК. Све Низ Курац.
На шта смо спали. Ми, Пресвијетла БиХ, и мене понио Патриотизам, Босна, чије је женско дијете постало амбасадор САД у УН, СТЈ, да један освједочени Четник коју лијепу каже за овакву прелијепу Земљу.
Међутим. Ствари не изгледају тако полетно као што сугерише Ер Сербиа. Итихад је купио 49% али је добио право управљања цијелим ЕР.
Овај улазак Итихада ипак више говори о неуласку ЕУ на економске просторе Србије. Србија је за ЕУ само политички чип на великом коцкарскомс столу гдје коцкице и карте држи Америка.
Стога ће оваквих инвестицијских упада бити још али веома разноликих, што се не може сматрати системом. Кина, Русија и Арапи, богатији и неполитичкији, будућност су страних инвестиција у Србији. Америка и Еуропска неће доћи ту никада. Јер, никада нису ни били.
У још тежој ситуацији је Пресвијетла БиХ. Ваша Држава. Мало сам се зајебавао са оним мојим Патриотизмом.
Европска комисија, или нека радна група, пизди што БиХ затеже са Хрватском ону либералну, хаотичну, гаћескидајућу позицију да се у БиХ извози све што Хрватској одговара а БиХ не одговара.
Умјесто да покаже да је, тој ЕУ, стало до БиХ, у економском смислу, па да је овдје прослиједила мало инвестиција. Рећи ће, ми смо демократија, ми не управљамо тржиштем. А јел. Па што се онда залажете за гаћоскид према Хрватској.
Остаје да и ми, у Републици Српској, нађемо свог Шеика. Можемо га звати Шеки. Кад није успио Силајџић а успио Вучић, успјећемо и ми.
А Сарају садака и нафака.