субота, 8. јун 2013.

2141.
OBJESILA SE
BOSNA,
ZATVARA LI SE
KARAVAN SARAJ
 

Sve manje ljudi prolazi Putem Unitarizma, jednim od brojnih puteva koji su, kroz povijest mrežili BiH, Put Svile, Put Gajtana, Put Sepeta, Put Soli, Put Duvana, Put Janjaca Prema Dubrovniku, Put Olova i Cinka, Put Branka i Hamdije.
Prema istorijskim izvorima, koji su insistirali da ostanu anonimni, Put Unitarizma, u narodu poznat kao Put Uvrtanja Muda Nevjernicima, prolazio je kroz Begov Dvor, ili Sarajevo, sve negdje do 2006. Onda je naišao ne neku nezamislivu okuku, krivinu, narod pripovijeda, stoput težu od lakat krivine, ili na neki bezdan, i stao. I sad se u narodu vijeća da je čudo da je jedan Put jednostavno nestao. Dobio Sušicu, STJ.
Oni koji su se zadesili na tom Putu Nestanka, ostali su prašnjavi, neokupani, gladni i žedni, nervozni i perverzni, počeli i između sebe da se glođu, kao otrovani pacovi koji jedu samo neotrovane, ne znajući kud da krenu, kud da skrenu, kud da okrenu. Stari putokazi Pedi, Rafi, i slični, odavno nisu više kraj puta.
Pa su počeli da vode samostalnu politiku. Uzeli računaljke u ruke. Triputpet. Umjesto slova H, D i Z dodali u zemljani lonac jedno šesnaest drugih slova. Biraj Hapsi, Hapsi Biraj. Sve Ekrem do Ekrema.
Pa se, odnekud pojavio JMB. Dobro stvorena prilika da se emotiviše malo sa majkama i djecom. A i studente pokupi. Oni nemaju šta izgubiti, dobiće koju povlasticu u vidu vanrednog ispitnog roka, a i ne razumiju, bogzna, nešto naročito. Pozvaćemo naše i u Banjaluki da protestuju, da se solidarišu, da ruše, sahranjuju. Ne mora nišan, more i krst. Pa ćemo rušit entitet. Za Identitet žrtvovaću Entitet. Viče Alija Izetbegović iz mezara.
A pojavili se i stranci, banakari, iz svijeta. Baš dobro da vide uličnu demokratiju u pelanama. Oni stariji, koji su na političkoj sisi, imaju cucle, malo veće od uobičajenih. Bankari neće ovdje donijeti investicije ali će odnijeti vijesti i priče, takozvane stori, u svijet o tome kako se Budi Javnost, kako u Bosni Ima Nade.
Nu. Sve se izjalovilo. U Banjaluki.ba samo jedan krst i jedan bijeli pas. Svjetski bankari keš popizdili. Dok su studenti stigli iz okoline Karavan Saraja, taoci oslobođeni.
Nepovratna šteta je načinjena Sarajevu i Bosni i Hercegovini.
Planeri Sloma načinili su istu grešku kao i oni koji su množili Tri Puta Pet. Da nisu isti. Nisu imali sve petice. Imali peticu, dvoju i trojku. Kad se izmnožilo, Niđe Sedmanest, STJ.
Veliki Demokratski Obruč Jedinstvenih Matičnih Beba pretvorio se u farsu. Neka budala je mislila da se demonstracijama i blokadama zgrade može uticati na odluke parlamenta. Naročito Srba. A neka druga budala je mislila da će stranci da se upišaju u gaće, pišaju isključivo kokošanel5, da sve snimaju svojim ajfonima i da šalju na fejsbuk. I uživo, za one briket vijesti.
Sada Lagumdžija gletuje. Šalje pisma izvinjenja. Koliko će koštati poštarina ovdašnje poreske obaveznike. Demokratski omladinski pokret, otkud to u Saraju, zove Dodika na kahvu. Garantuju bezbjednost. Jebo grad u kome ti neko mora garantovati bezbjednost, sto puta mi je govorio Toman.
Dodika Na Kavu. Panduricu Na Kolac.
Nema gleta ni popravka.
Objesila se Bosna.