недеља, 2. децембар 2012.

1863.
CIRKUS MURINJO

Čelzi je dokumentarni film o tome kako propadaju klubovi koji se drogiraju Murinjom.
Real Madrid, da imalo ima oči, sutra bi se riješio Cirkusinja i počeo da gradi tim za sezonu 2014-2015. Jer i ova i sljedeća mu je propala. Dabome da od toga neće biti ništa jer tim, klub, koji se riješio Del Boskea, kao neatraktivnog za Real, neće još dugo shvatiti u čemu je grm a u čemu je zec.
Murinjov teatralni izlazak na teren, prije utakmice sa Atletikom, mnogo više je od cirkusa. To je znak krajnjeg mračnog i nihilističkog egocentrizma i narcisoidnosti pred kojom bi pocrvenio i sam Narcis.
Čelzi je iza Murinja ostao ka izvrsna ekipa. Ali. To je samo naizgled. Jednako tako je ostao i Inter. Najbolje je prošao Porto jer tamo gazde nisu tretirale Murinja na način da se od kluba stvara Cirkus Kolumbija.
Nakupovani timovi i amatarski vlasnici, Sitija, Peesžea itd, samo uništavaju fudbal i druge timove. Kupuju igrače koej budale ne umiju iskoristiti pa oni propadaju u tim bogataškim trezorima kao i njihovi bivši timovi. Arsenal.
Kada je otišao Mu, Čelzi je doveo onog Riđobradog. Pa ga otjerao. Pa ostavio Di Matea. Pa ga otjerao. Pa doveo Bebiniteta. Pa se zajebao. Ta istorija pokazuje koliko se Abramovič razumije u fudbal. Kao i ja u klasični ruski balet.
Ali govori i o tome da je Murinjo ostavio tim bez mogućnosti dalje gradnje. Kad ode Drogba onda propast.
Tako će proći i Real. Cirkus sa Modrićem je zabrinjavajući. A fajn sam mu govorio da nema šta tražiti u Realu.
S tim što će krah Reala biti mnogo tragičniji nego Čelzija. Čelzi prije Murinja nije bio nešto a Real je bio Real.