среда, 14. новембар 2012.


1846.
SRBUJ SEFERE, SRBUJ

Sefer Halilović i Emir Suljagić, dva mladića, Nove Generacije Patriota, razotkrivaju Tiho Tinjajuće Mnijenje u BPA, Bošnjačkoj Političkoj Artikulaciji.
Sefer, KRB, Klasična Ratna Budala, koga je samo bezrezervna međunarodna oduševljenost Bosanskim Patriotizmom spasila truleži u kazamatima za zločince, kao i Aliju Izetbegovića, govori o ukidanju imena Republika Srpska o genocidnoj tvorevini, o tome da će oni lako završiti sa Nama, samo ako Njiha još malo iznerviramo. Osladila se Trusina. Valjda.
Farben Sefer otkriva da suština bošnjačke sarajevske politike i prije rata, i u ratu, a i poslije rata, ima istu genetsku, krvnu i praktičnu sliku. Dabome, i budalama je jasno da je priča o Triput Multi, priča koja je dogovorena sa Međunarodnim Krojačima. Kao što su dogovorili i ubijanje svojih ljudi na Markalama i na Tuzlanskoj kapiji.
Ali. Sada Farben Sefer iznosi dokaze za to. Kao što mu je u toj UAR BiH, Usranoj Armiji, glavni cilj bio uništiti Srbe i Republiku Srpsku, kolikogod on o njoj, toj Armiji, hvalospjevio, tako mu je i sada isti cilj. Dobro je da je to on, kao čelnik neke kurčeve strančice, i saopštio. Jer. Kad govori penzionisani general, onda je to žalno i gnjevno ejakuliranje. Kad govori neko iz BPA, onda je to legitimna ponuda na političkom tržištu. Mali političari govore ono o čemu veliki misle i šute. Sefer Halilović srbuje u najgorem smislu te riječi. Sefer Halilović je najnoviji Ratni Brđanin u muslimana.
Ohrabrujem ga da nastavi.
Istovremeno, Emir Suljagić obznanjuje da ne prihvata suživot sa rajkom vasićem. Zašto uvijek ja. Štono rekao Baloteli. Ako ne prihvata suživot sa mnom, ovakvim blagougodnim, ponekad me prosto sramota koliko sam satenisan i umilan, onda znaš da je dogorjelo sokolu do muda.
Tu sam ga, u stvari, i čekao.
Čitava moja pisana djelatnost svodi se na otvaranje očiju običnom bošnjačkom puku da je taj Unitaristički Suživot, kojeg nude Age Sarajlije, njihova BPA, štetan za muslimane, nepotreban, neperspektivan, izrabljivački, samo za usku kastu političara i vjerskih dvorjana. Da nema logike da žive zajedno sa svojim Dželatima, Gonocidatorima i Agresorima. Da to sami shvate i prihvate. Jer. Najbolji je raspad kad je prirodan. Samo pustiš da se raspukne. Podijeliti Sve Što Se Može Podijeliti.
Nisam očekivao da se neki politički lik upeca na to.
Mada moram priznati da je Emir Suljagić jedna klasična mlada žrtva Ideologije Unitarističkog Suživota. Može se zamisliti šta je ta ideologija već uradila običnom življu. Možda popis pokaže dio posljedica tog PPSS. Postpatriotskog stresnog sindroma.