уторак, 6. новембар 2012.


1828.
VAŠA DRŽAVA

Krv Ti Jebem. Recpet Erdogan je lider Bošnjaka a Azerbejdžanci dolaze sa investicijama.
Tako je blagoljio Sinba Kir.
Tako je Autonomni Amanet konačno dobio lidera. Šteta što ne učestvuje u popisu i što nije glasao u Srebrenici. Mogao se prijaviti kao podstanar kod Duške Puške.
Iako, politički, nacionalno, geografski i istorijski, izgleda potpuno suludo, blagoglagoljstvo Sina Bakira ima opasnu vezu sa realnošću. Političko vođstvo muslimana u BiH, meni su draži muslimani od Bošnjaka, još od Alije Amanetlije, sve čini da ove ljude, muslimane, odvoji od svega s čim su povezani. Od dobre vjere prilagođene ovom vremenu i prostoru, odavno prilagođene, od porijekla, od nacionalne opcije, od Evrope, od Srbije, od Hrvata.
I da ih uguraju u amanet, u stvari, u sepet, i da ih odvedu na neko drugo područje, u neki drugi svijet. Taj anarhizam u političkom, nacionalnom i vjerskom vođstvu doveo je do toga da jedni protežiraju arabljansku liniju, jedni iračku, jedni tursku, jedni malezijsku, kako kome ko plati avionsku kartu i malo derneka. Turci su najbolje ulagali na berzi. Dali Harisu njaki park ili ulicu. Investicija im se višestruko isplatila. Soroš i Bafet su male mace iz vesele sveske.
Ali je doveo i do toga da muslimani u BiH nemaju vođstvo ni u čemu.
Stoga je logično da se traži Recept Erdogan. Sinba Kir podsvjesno zna da ni on, ni Lagumdžija, ni Tihi, čak ni tandem Tihi i Brle, nisu referencirani za vođe Bošnjaka. Nažalost, nije to ni Željko Komšić. Cerić je učinio sve. I to je sve.
Pošto geopolitički, geografski, antiintegracioni i interkonfesionalni uslovi ne donose neki optimizam, realno je da se to obezvođenje rastegne u dulji vremenski tok. Možda u nekoliko decenija.
Za to vrijeme drugi će se snaći. Kosovo će postati Nezavisni Poligon. A muslimani u BiH će i dalje biti u opasnosti da budu nedozrela etnička i prevrela vjerska grupa na oglabinama Evrope.
Umjesto da se odreknu i Erdogana i Otomanske stabilnosti, i šarenih integracijskih laža Brisela i Natoa i okrenu svom nacionalnom i političkom realnom programu. Stvaranje BiH u koje su ih odavno usepetili, jednako je realno kao i revitalizacija Otomanske imperije.
S tim što ima kurvi Hurem ali nema Sulejmana.