субота, 3. новембар 2012.


1825.
NA UVCE,
CILE,
NA UVCE

Ministar Nutarnjih Dela Srbije izjavio je da će pohapsiti ceo vrh policije ako se utvrdi krivica za prisluškivanje Nikolića i Vučića. Direktor policije za nadgledanje Nutarnjih Nedela javio je da u ponedeljak dolazi sa bolovanja pa će videti šta je na stvari. Policijski prefekt Valjevskog okruga sazvao je sastanak komandira policijskih stanica i naložio budnost u vezi sa prisluškivanjem. Komandir stanice policije u Leposeliću skupio policajce i naredio da demonstriraju transparentnu budnost u pogledu mogućih slučajeva prisluškivanja. Policajac Mita, koji još nije zadužio opasač jer nema onih sa oznakom XXXXXL, kapaciteta 900 i više janjaca i prasaca tokom karijere poslije punoljetstva, otišao do Čiča Neše i namrgodno mu saopštio Jbaću ti majčicu i najmlađu snajicu, saznam li da prisluškuješ.
Čiča Neša je gluv od rođenja.
To znaju svi u Valjevskom okrugu, čak i odavno pokojni Puriša Đorđević.
Ali. Niko ne zna ko prisluškuje u Srbiji.
Analitično govoreći. Nejasno mi je otkud im sad zbrka sa prisluškivanjem. To je proces u kontinuitetu. Kao proizvodnja prediva. Ako imate dovoljno veliki kalem i dovoljno jak motor za namotavanje, možete da proizvodite konac u beskraj.
Tako je i u BiH. Malomalo pa je neki usrani medijum U Posjedu poruka ili transkripata, od predsjednika vlade do predsjednika zločinaca.
U BiH je to znak da ne vlada skoro niko. Ni Ohaer, ni Zlatagan, Ni Sulio, ni Savjet Nevladinih Ministara. Vlada jedino Republika Srpska.  
Srbija je poseban slučaj. Tamo ne vlada niko. Samo u jednom kratkom vremenu, nakon Osme sjednice, vladao je Sloba. Poslije nije vladao ni Sloba, ni Mira, ni Đinđa, Ni Boki. Ni sada ne vladaju, ni Tom ni Dač.
Kad ne vladate njima Tokom Prvog Miliona, nećete nikad.
Davno sam izneo stav da je Srbija, a i Paljanskoesdesovska Srpska, u svoje zlatnokriminalno doba, bila jedina destinacija gdje je vlast pokušavala da se uvuče u kriminal da bi malo vladala. Svuda u svetu kriminal nastoji da uđe u vlast da bi malo vladao.
Ako Koalicija NDV u Srbiji uspije da uvede red, biće to Prvo Svetsko Čudo.
Prljava Moć, kad se jednim uvuče u institucije, političku artikulaciju, mediji i vanproceduralne tokove, teško se iskorenjuje. Vi idete na izbore a oni vladaju. U demokratizovanim i liberalizovanim, amorfnim i rastrojenim društvima, vi idete na izbore a vlada administracija. To je prvi korak.
Prljava Moć u politici ne mijenja vlade, ne izvodi državne udare, ne zavodi diktature. Ona usmerava izbore, koriguje koalicije, uneređuje novinare i medije, direktno postavlja ministre i važne tipove na javne punktove, banke i druge opštedruštvene institute.
Dač & Vuč su danas u Srbiji Eliot & Nes.
A direktor policije na bolovanju. Nušić još nije umro.
Taj evropski policijski sitem u Evropi još možda i funkcioniše. Direktor Policije. Agencija za Kur. Povjerenstvo za Tur. Nezavisni Odbor za Prc. Regulatorno tijelo za Trt.
Ovdje to ne može da funkcioniše. Jer sve može da se kupi. Čak i Srebrenička Srpska Sirotinja. Imamo direktora policije, koji ne smije da bude stranačka ličnost, a to je kao kad kršteno novorođenče ne bi smjelo da bude ni katolče ni pravoslavče. Ejebiga. I imamo ministra Nutarnjih Dela koji igra ulogu Mlatimuda U Zemlji Čuda.
Čiča Neša je otvorenih očiju gledao u zalazak sunca, da vidi kakvo će vreme sutra da bidne. Seno mora da se skupi. Samo je siroti policajac Mita mislio da gleda u njega i ozbiljno uzima situaciju.