петак, 12. октобар 2012.


1804.
PUTUJUĆI
IZBORNI
CIRKUS

Centralna Izborna Komisija, kako je nisu nazvali Državna, trebala je za ove izbore nabaviti šatore i vreće za spavanje a ne glasačke listiće. Glasačke listiće neka štampa svako sebi. Tako bi se uštedjelo vrijeme i energija za krađu i Bugarski Skroz.
Šatori i vreće za spavanje tako bi ušli u istoriju kao Apsurd Jednog Eksperimenta. I Apsurd i Eksperiment su u jednom liku. U liku BiH. A koristili bi za upražnjavanje demokratskog prava, da birači, kupljeni, sluđeni i prirodno ludi, kao Jurišića i Mua Zuki, mogu da glasaju na proputovanju. Jer, oni su, jadnici, krenuli na put u petak. U subotu se zadesili u Srebrenici, prijavili boravište i razapeli šator. Onda se probudili u nedjelju, vidjeli Izbori su, STJ. Oni, svi kupljeni, sluđeni i pridono ludi, glasaju pa opet pod šator. Išli bi oni dalje ali Organi za odjavu ne rade. U ponedjeljak ujutro rade. Pa se Izborne Šatordžije, Karavanglasači, odjave u Potocima, u Srebrenici i u još nekoliko najdemokratskijih mjesta na planeti. I krenu kući svojoj.
Ne znam šta će reći CIRKUS BiH. Znam. Samo se tako kaže. Ali ovo što se događa sa masovnim odlivom boravka u Srebrenici, nije nikakva demokratija. Nisu nikakvi izbori. Nisu nikakva ljudska prava. To je bošnjački teror nad Srbima. Ovdje se prvi put u istoriji jednom narodu, jednom biračkom spisku, jednom življu na području opštine, oduzima pravo na izbore i na vlast.
U Drvaru i Republici Srpskoj, Potocima, takorekuć, ne radi se o tome radi se o kriminalu.
Pitanje je da li će CIRKUS BiH poništiti izbore u Srebrenici i Drvaru. Znam da neće. Samo se tako kaže na kraju teksta.