среда, 10. октобар 2012.



1800.
MEDNI MEDIJI

Ohoho. Tročlana medijska porodica se umnožava. Nahoče Bljuc i Aca Buka. Ušli u krug Pasa Oko Mesare. Naslađuju se čistkama u Esenesdeu. Smijeniti rajka vasića. Hajka Na Rajka. JVR.
Sada se lansira teza, nastala u Tehnološkom Parku Kompanjija, kako sam ja zavadio medije sa kandidatima Esenesdea i kako bi oni sigurno pobijedli da su se pojavili na Ahteveu i Beeeeeenu. A Čava bi isto sigurno pobijedio da se pojavio na Erteeresu.
Želja svakog medija je da bude državotvorni. A želja skoro svih medija u Republici Srpskoj je da sruše SNSD. Nekima želja, nekima radna obaveza.
Ima osjećaja neke epske slobode u situaciji kad te progone plaćenici.
Koji o izborima, izbornom procesu i slično, ne znaju ništa, kao ni oni Erteeresovi profesori i analitičari, ne razlikuju proporcionalni od većinskog izbornog sistema.
Šta god se događa oko njihove glave u njoj je samo jedan doboš. Srušiti SNSD. Za početak odstrijeliti rajka vasića. Jer još ne smiju ništa Miloradu Dodiku. Ali čekaju da se samo nakašlje ili posrne.
Znam da me žele odstrijeliti zbog neuzvraćene ljubavi, koju oni gaje prema meni. Ali pozadina je, ipak, dublja i mračnija. Treba skloniti nekoga iz organizacije stranke i javnosti. A to se dobije ubijajući jednu muvu.
Rezultat Esenesdea je posve drugačiji od onog kakvim ga predstavljaju Mediji. Mogli bi malo da praktikuju Istraživačko Novinarstvo, mada tu nema ni K od N. Malo da praktikuju peting sa činjenicama. Da se zapitaju o nekim pojavama koje su nelogične. O tome kako je Abdurahman Ratkovac dobio 1.290 srpskih glasova u Srebrenici. Ili kako je devet Srba na listi Esdepea, u toj istoj Srebrenici, dobilo oko 500 glasova. Zašto su predstavnici Neke Ambasade cijeli dan dežurali na srpskim biračkimm mjestima u Srebrenici. I zavirivali u svaki glasački listić. Ne smijete. Jer će vam Am jebati Mam.
Ili. Kako su popušili vaši višegodišnji favoriti.
Mnogo je lagodnije uključiti se u privatnu bolesnu hajku, na rajkovu majku, vlasnika Nekih Medija.