четвртак, 28. јун 2012.


GENOCID JE IZMIŠLJOTINA
HAŠKOG TUŽILAŠTVA

Dabome da niko nikad neće uzeti u ozbiljnu analizu Slučaj Hag Protiv Srba ili Slučaj Hag i Postratno Opravdavanje. Preobiman je materijal, glavni junaci nisu planetarno bitni a svih dokumenata, siguran, sam nema. Još kad se dođe u priliku da Mrtva Usta ne govore, stvar će se potpuno zaprašiniti.
Sud u Hagu, koji inače sudi Srbima od klipa i konopca, odbio je optužnicu koju je Tužilaštvo pripremilo za Karadžića a koja ga optužuje za genocid u nekih sedam, osam opština.
Težina i značaj tog odbijanja jeste u ćinjenici da se radi o predmetu Karadžić. Karadžić je odavno u medijskoj i političkoj javnosti Sarajeva proglašen Zločincem Za Medalju, Krvolokom, Divljakom, Životinjom. I prije nego što je došao na sud.
Ako je, dakle, takvom izrodu Haški sud odbio optužnicu za Opštinske Genocide, onda je stvar ozbiljna. Jer taj isti sud, i Tužilaštvo, optužuje i presuđuje svaku šušu za genocid. Tako su uveli praksu da je genocid Zločin Pojedinca. A sva nauka i istoriografija govore o tome da je to zločin vlasti, politike, države i zakona. Što znači da se ne može suditi nekom usputnom pojedincu za politiku i njeno provođenje pri čemu to nikada i nigdje nije ustanovljeno ni u slučajevima gdje je presuđeno kao Genocid.
Sud je, vjerujem uvidio da je Genocid postao politička igračka i da je instrument budućeg preuređenja BiH. Ali i instrument budućeg rata koji može biti samo dvaput krvoločniji nego što je bio onaj sa izmišljenim genocidom.
Doprinijelo je i sistematsko odbijanje i negiranje genocida iz Republike Srpske.
Da su Srpske Pičke odmah reagovale, politički i argumentima, na prvo pominjanje Genocida, tokovi bi išli drugim pravcima. Naprotiv, Čavić poletio da prizna nepostojeće brojeve u Srebrenici i da se izvini što je veoma važan kamen temneljac Genocida. O tim njegovim brojevima sada ni Bošnjaci ne govore. Nemaju potrebe. Zadatak je obavljen.
Haško Tužilaštvo koje je prvo u optužnicu stavilo Genocid kao optužbeni teret, uradilo je to po političkoj naredni. Jer i Tužilaštvo i Sud su formirani po političkoj naredbi. Oni su imali zadatak da opravdaju stradanja Srba i da ih dokrajče na teritoriji BiH jer nije bilo planirano da tu opstanu. Stvar je dalje preuzela bošnjačka propaganda i nevladin sektor koji je počeo da zasijava genocid po svim opštinama. Slučajno su to iste opštine za koje je Karadžić oslobođen.
Danas Lagumdžija kaže da je Karadžić Masovni Ubica. Opet politička optužba i osuda.
Ta igra pravom u kome granatiranje Sarajeva može da bude Zločin Genocida, jednom mora da se zaustavi.
Inbače će Andrić morati da ustane i napiše novo Pismo iz 1920. U odnosu na koje će staro biti Mala Maca.