четвртак, 7. јун 2012.


AMANDMANI 
POKRIVENI 
UŠIMA

Američki ambasador je nekidan izjavio da je jedno od mogućih rješenja u BiH u amandmanima na Ustav Federacije. Ali da je to stvar građana Federacije.
Ta izjava je prošla potuno nezapaženo jer je trajalo bijelo usijanje nakon što je Džingis Lagum pregazio još jednu bošnjačku ikonu, Esdea.
Diplomatski. To je konstruktivan doprinos SAD, kreatora Opšteg okvirnog sporazuma za mir, daljem jačanju BiH na putu evroatlantskih integracija.
Realno. Završena je Faza Reformi u BiH. S napomenom da su Reforme u BiH podrazumijevale ukidanje Republike Srpske ili njeno devastiranje do sažaljenja.
Diplomatski. Određeni krugovi u međunarodnoj zajednici su shvatili da je Ukidanje Republike Srpske došlo do tačke kada je u pitanju sama BiH, i da treba što prije odustati od te politike i prijeći na spašavanje BiH.
Realno. Definitivno je propalo dirigovano neprirodno, protivprirodno, nacionabludno i vancivilizacijsko ratno savezništvo Hrvata i muslimana protiv Srba u BiH. SAD su se zajebale na pronalsku oružja za masovno unišenje Srba.
Moje iskreno saučešće. Počela je podjela BiH.