уторак, 22. мај 2012.

DIRIGOVANI REGION
Nelogično je da Region, što je poetski naziv za skupinu zasranih geografilija, hvata panika zbog pobjede Nikolića. Destabilizovaće se Region. JMM.
Da pogledamo Region iz ugla Teorije zavjere.
Slovenija. Niži Manji Srednji Zastavnik Janez Janša već dvadeset godina igra jednu od glavnih uloga u toj Deželi. Da li je to baš slučajno. I da li se Janša slučajno pojavio. Takvih najnižih oficira bili su puni hangari JNA. Uvjeren sam da i danas žive po skladištima i bunkerima koje su demokratske vlasti zaboravile i proglasile neperspektivnom imovinom. Otkud baš da Janša izraste u političkog lidera.
Hrvatska. Sanader godinama pravi Teškoe Sranije i niko ne zna dok se nisu približili izbori. Onda počnu da ključaju afere. Ma nemoj. Znade se da Hadeze svoje poslove radi na dugu stazu. Sad, odjednom, iznenađenje. I pobjeđuje neubjedljivi Milanović. Ničim zasluženo. Čačić malo hoda okolo i baca dimne bombe. Sada je i on ušutio.
Ali. To nije glavna priča. Malo prije izbora, iz vedra neba i mutne policije u Hadeze ulazi Tomica Karamarko. Da i njemu malo tepamo. Ne samo Nikoliću. To je tada bio potez podrške stranci. Danas se to mora čitati kao projektovan potez. Nakon pobjede za predsjednika Hadezea.
BiH. U njoj je sve dirigovano osim Republike Srpske. Uvjeren sam, mada sa Zlataganom o tome nemam namjeru pričati, da je Željko Komšić Tuđi Projekt kao i Sejdić i Finci.
Srbija. Tadić je dostigao svoj maksimum. Kao i Sanader. Daj Gotovinu, daj Mladića, daj reforme za EU, daj Karadžića, daj Kosovo, daj Inu. Kako naći alternativu Tadiću. Šešelj, koji ima mnogo pvistavica, ima i nesreću da je u Hagu i pitanje je da li će živ izaći. Srbi umiru u Hagu. Ne osuđuju ih. Da li se baš Nikolić, ortodoksni radikal, sam odlučio na izdaju.
Dabome. Ne treba biti Vesela Sveska. Ne vodi cijelu igru jedan igrač. Igrača je više i borba je teška. Ali, uopšteno, ovo je Igra Alterantiva. Ponekad alternative prdnu u čabar. Kao Ivanić. Koji je bio zlatna alternativa ali se pokazao kao Trneće. To je nož koji je napravljen od tave.
Treba izvući neke zaključke iz ove Igre Alternativa. Dva velika igrača treba da nađu način kako da se drže zajedno. I da budu jaki a podave male. Treba odbaciti Proporcionalni Izborni Sistem, povećati cenzus i uvesti Većinski Izborni Sistem. Državnacija je važnija od inostranog demokratskog seruckanja. Pokret za Piskavicu Donju, Pokret za Glavicu Gornju. Zajedno kao Esdes i Esenesde. Društvo gubi ogromnu energiju u usponu jednog i eroziji drugoga. A onaj koji dođe na scenu, kao Milanović, kao Nikolić, malo mogu da urade za napredak.
Opet se čeka Alternativa.