недеља, 2. октобар 2011.

JESENJA OFANZIVA
ISLAMSKE ZAJEDNICE
Sarajska Islamska zajednica za BBS, Bosnu, Beograd i Sandžak, što proizlazi iz zadnje Marseljeze IZ, šteta što nije ustanovljena i Mitraljeza kao regimentalni, grenadirski oblik Svetog Poziva Revolucije, tako bi se mogli bolje imentovati ispisi iz IZ, jer se, taj saopštaj, poglavarstveno, bavi Bosnom, Beogradom i Sandžakom. Na način revolucionarnog bombašenja.
Iako je Služba IZ za Odnose Iznad Javnosti, sročila multipraktik saopštenje u kome je opšti ćuburkiš, ipak ga treba svrstati u kategoriju Mobilizacionih Poziva i tumačiti kao Naredbu Revolucionarne Garde, Izlamski Makartizam ili kao Predgolootočki Ep.
Neki medijski sirotan iz Crte, jednim potezom saopštenja postavljen je s one strane, iza, crte. A onda su svi mediji, i državni i privatni, optuženi za „Obradu“ IZ, Reisa i Bošnjačkog nacionalnog interesa. Obradu su stavili pod navodnike što ima asocirati na neslužbeno viđenje, koje se ne poklapa sa Izslužbenim, ili se ima tumačiti kao Udbeno, Režimski, Totalitarno.
A onda je uslijedio nevjerovatan obrt. Pošto caruje Embargo, medijskim prostorom BiH dominiraju interesi i pristupi onako kako se oni artikuliraju u Beogradu.
Agresor nikad ne spava. SMJA. Agresorsko.
Kako Paničarima iz IZ objasniti da Beograd ne artikuliše ni mnogo bitnije stvari od pristupa i interesa nekim bošnjačkim i izlamskim temama.
No, treba staviti u um dvije činjenice.
Prva. U istu ravan su svrstani IZ, Reisul i Bošnjački Nacionalni Interes.
Druga. Odsasd će se mediji, sa sjedištem u Sarajevu, to je posebno naglašeno, dijeliti na Iztinske i Beogradske.
Ne treba zaboraviti da je pomenuta i neka stranka koja izjavljuje da nije bošnjačka, „Kao da su Bošnjaci šugav narod“.
U knjigu alarma, opštih opasnosti po BiH, a to, prevashodno, znači po Srbe i Hrvate, što mene, kao velikoljubitelja napretka i ružičaste sudbine BiH, posebno žalosti, treba uvrstiti sljedeću rečenicu: Bošnjaci moraju ozbiljno razmotriti ova pitanja i shvatiti da im Islamska zajednica nije dovoljna za njihov opstanak i napredak. Bošnjacima je potrebna organizirana država i državna briga.
Ovim je najdirektnije iskazan zadatak osvajanja cijele BiH za sebe. Na osnovu stare Cerićeve teze o Jednom Glasu i o tome da sve druge nacije na Balkanu imaju svoje matične države, koje mogu da se bave zaštitom i unutar ali i zaštitom njihovih manjina u drugim zemljama. Znam da zvuči islamofobično: sve te nacije su ovdje bile prije dolaska Dede Fatiha a on i nije ovdje došao da pravi naciju ili državu nego da kolje i sabljari. Pošto nemaju svoje medije, nemaju svoje stranke, ja ovo moram tumačiti Islamofobično. Kao Poziv u Vjerski rat za Državu.
Kratkoročno, ovu oktroituru treba shvatiti i kao paniku koju izaziva paralelstvo Zuki – Zilki ali i kao Predizbornu Deklaraciju Reisula za doživotno nadsjedništvo nad IZ i Sirotinjom Rajom Bošnjačke Vjeronacionalnosti.