среда, 1. април 2009.

ČAVIĆ, DAKLE
Bivši član Socijalističke partije, iz doba Živka Radišića, i šire, i bivši član Esdeesa, iz doba konačnog poraza te nacioidne, kriminoidne i dodvorničke kamarile, Dragan Čavić, sada kod CIK-a evidentiran kao Depeče, Demokratska Partija Čavić, izjavio je da je SNSD sekta.
Znam da esdeesovci ne čitaju knjige, a naročito ne koriste rječnike, pa je, s moje strane, neumjesno postavljati pitanje o tome zna li Čavić šta je sekta i kako to da tu sektu, prema prošlonedjeljnim istraživanjima javnog mnijenja, podržava 83,7% birača.
Ako je SNSD sekta, Čavić je paramecijum.
Istovremeno, na pitanje: Kojem od navedenih političara trenutno najviše vjerujete? 1,7%, jedanzarezsedamposto, pomenulo je Čavića. Bosiću vjeruje 2,7%. Za Čavićevu utjehu, osim jednog, zna on kojeg, svi su ispod 4,4%, koliko vjeruje Marku Paviću.
Dakle, taj pripadnik sekte stranih ambasada, jer se i sam hvali kako se u posljednje vrijeme vidio sa američkim, norveškim i francuskim ambasadorima a veoma brzo će, kaže, imati sastanak i sa britanskim ambasadorom, nisam ni sumnjao, sa visokom delegacijom iz Amerike... ne stoji baš najbolje u javnosti. Nije kec na koji vrijedi igrati.
To je i logično.
Političar koji pod stare dane formira stranku i krene iz opozicionog predvorja, u velikoj je nuždi.
Iz opozicije se kreće kad si mlad, lijep i pametan.
Istovremeno, političaru koji je izgubio mjesto Predsjednika Republike i mjesto predsjednika Esdeesa, samo budala može dati glasove na četverogodišnje čuvanje.
Ponižavajuće je biti u tom koloritu mrmaka, termita i gubara kojima je glavni zadatak da okrnje i izgrizu ugled SNSD i Milorada Dodika.
Čavić, kao bivši Predsjednik Republike, treba da otvori Memorijalnu biblioteku na Čokorskim poljima a ne da osniva priručne, naručene i navučene stranke za potrebe nevidljivih upravljača i manipulatora bosanskohercegovačkom političkom scenom.