четвртак, 18. септембар 2008.

DOBAR DAN,
DOŠAO SAM U ZATVOR,
KAD BI MOGLA BITI GOTOVA
OPTUŽNICA ZA MENE
Mogu da se složim sa svima koji kažu da je Haški tribunal pristran, jednostran i načinjen da bi se sudilo samo Srbima, da bi se održala predratna scenaristička storija o tome kako je na BiH izvršena agresija i kako bi se pothranjivala sudskim istorijskim dokazima o krivici samo jednih a o oslobađanju drugih.
Mogu i da uvažim i drugo mišljenje.
Ne može se raspravljati o činjenici o zločinima koje su činili divljaci u ime Srba, VRS ili Republike Srpske. Oni koji su to omogućili i tolerisali ili čak generisali, Esdees, prije svega, kao civilna vlast koja je i u ratu odgovorna za vojsku i za oslobođene, privremeno zauzete i okupirane teritorije, nanijeli su hiljadugodišnju ljagu na srpski obraz.
Ali još jedna činjenica sigurno ne podliježe sumnji.
Haški tribunal je nespreman dočekao Radovana Opsjenara.
Radovan došao, donio suvu hranu i sjedi pred vratima da mu se uruči optužnica.
To je mnogo tragičnija činjenica od optužbi za jednostranost.
Ona govori o tome da postoji nešto mutno na relaciji Holbruk – Karadžić. Pišali su, po svemu, u istu tikvu. Pitanje je, samo, koje držao tikvu. Jer, kao da Hag nije ni očekivao svoga Radovana.
Već sam ranije govorio da je Opsjenar odgovoran prije svega Srbima i srpskim vlastima. Čak i za zločine prema drugim narodima. Pobrojao sam to u nekoj od svojih knjiga. I sad, kad vidim ovu farsu i fasadu od Haga, mislim da mu je trebalo suditi ovdje i da bi to bilo bolje i za Srbe i za BiH i za pomirenje i za istinu.
Istina neće biti ustanovljena u Hagu. To nije validan materijal za istoriju.

3 коментара:

Анониман је рекао...

Rajko uvijek nas inspirises:

http://antirajkovasicstranka.blogger.ba/

Анониман је рекао...

Rajko trollcino!

http://antirajkovasicstranka.blogger.ba/

Анониман је рекао...

O Hagu i onima "Čija Se Imena Pominju Samo U Sudu".Naravno da im je trebalo suditi ovdje!Haška pravda nije "U ime naroda!",već u ime svjetskih moćnika.Narodu se na prošlim izborima počelo vraćati pamćenje,zahvaljujući čovjeku čije ime možemo izgovarati sa ponosom. Milorad Dodik ne gura narod ispred sebe,već korača na čelu kolone.Sa njim ćemo imati više pravde, nego poslije svih haških presuda!

Boro,radio "Zvrk".